Majka ostavila bebu (1) u zatvorenoj prostoriji i otišla u kupovinu: Dete umrlo od posledica vrućine (FOTO)

02.12.2022

22:20

0

Autor: 24sedam

Majka koja je ostavila bebu da umre dok je otišla u KUPOVINU: 35-godišnjakinja koja puši kanabis i koja je ostavila sina kod kuće na vrućini od 27 stepeni Celzijusa sa slomljenom lobanjom dok je pratila auto, osuđena je na dve godine zatvora

Majka ostavila bebu (1) u zatvorenoj prostoriji i otišla u kupovinu: Dete umrlo od posledica vrućine (FOTO)
Stejsi Dejvis - Copyright Printscreen police Wiltshire

Stejsi Dejvis (35) ostavila je svog jednogodišnjeg sina Itana Dejvisa samog u svom krevetiću dva sata dok je obavljala niz zadataka i posetila park u blizini svoje kuće u Melkšamu, u Viltširu, u junu 2018 godine.

Itan je bio ostavljen u toploj prostoriji u kojoj su svi prozori bili zatvoreni i nijedan ventilator nije radio, a temperatura je bila veoma visoka tog dana. Takođe je zadobio frakturu lobanje, za koju je njegova majka rekla da je nastala nakon pada, iako obdukcija nije mogla da utvrdi uzrok smrti.

Dejvisova, koja je redovno pušila kanabis i to pred svojom bebom, tada nije uspela da ga proveri najmanje pola sata nakon povratka na imanje. Umesto toga, počela je da šalje poruke prijatelju.

Kada je konačno ušla u Itanovu sobu, zatekla ga je beživotnog u svom krevetiću.

Printscreen police Wiltshire
 

Novorođenče je hitno prevezeno u bolnicu  27. juna 2018. godine, ali je ubrzo proglašeno mrtvim.

Dejvisova se juče pojavila na sudu u Solsberiju na izricanju presude, pošto je ranije priznala krivicu za krivično delo okrutnosti prema deci. Bila je u zatvoru dve godine.

Sajmon Džons, tužilac, ranije je rekao sudu da je obdukcija otkrila da je Itan zadobio značajnu povredu glave - prelom lobanje od 15 centimetara - ali je uzrok smrti ostao neutvrđen.

U policijskom razgovoru, Dejvisova je detektivima rekla da je njen sin pao na pod i udario se u glavu - i uprkos otoku, modricama i očiglednom bolu, nije ga odvela u bolnicu.

Advokat osuđene tvrdio da je bila u postporođajnoj depresiji

 Mark Ešli, koji je zastupao Dejvisovu, tvrdio je da je njen slučaj „klasičan primer postporođajne depresije“.

Itan je prerano rođen carskim rezom i odmah mu je bila potrebna operacija debelog creva, što je rezultiralo dvomesečnim boravkom u bolnici.

Gospodin Ešli je rekao sudu da je Dejvisova imala problema u vezi i finansijskih problema i da se bori da se poveže sa Itanom.

Retko ga je posećivala u bolnici, okrivljujući nemogućnost da obezbedi prevoz, a advokat je dodao:

- Ne samo što je patila od toga, već se nosila sa tim na pogrešan način – pušila je kanabis.

Gospodin Ešli je takođe ispričao kako se Dejvis uplašio da odvede Itana u bolnicu sa povredom nakon što ga je socijalna služba prethodno oduzela  zbog sumnje na slomljenu nogu.

Itan joj je vraćen kada je utvrđeno da povreda ne postoji i nije bilo dokaza o bilo kakvom nepravednom postupanju.

Printscreen/instagram
 

On je na sudu rekao da je Dejvisova radila na tome da prekine da konzumira kanabis, ali je pušila te nedelje zbog njenog „nivoa stresa koji je bio posebno visok“.

Gospodin Ešli je zatražio od sudije da razmotri uslovnu kaznu, dodajući: „Svi umešani pokušavaju da obnove svoje živote, ona pokušava da obnovi svoj život.

Ali sudija je opisao Dejvisovo ponašanje kao "potpuno sebično" pre nego što ju je osudio na dve godine zatvora.

On je optuženoj rekao:

- Nema dokaza da ste vi ili njegov otac prouzrokovali Itanovu smrt, nema nagoveštaja da ste to uradili. Tužna činjenica je da ste veoma neozbiljno shvatali dužnost koju ste imali prema Itanu kao njegovoj majci.

Nakon izricanja presude, glavni inspektor Fil Voker, iz tima za istraživanje velikih zločina policije Viltšira, rekao je:

- Želeo bih da izrazim iskreno i iskreno saučešće porodici ovog dečaka. Postupci Dejvisove na dan kada joj je sin umro pali su daleko ispod dužnosti koju je imala prema njemu kao njegovoj majci - trebalo je da ga voli, brine o njemu i stavi njegovu dobrobit na prvo mesto, kao što bi to učinio svaki roditelj pun ljubavi i ljubavi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike