Viktora (8) pregazio kamion na deponiji dok je tražio hranu: Njegov težak život će vam naterati suze na oči (FOTO/VIDEO)

17.11.2022

06:11

0

Autor: M. Vu.

Čiča je imao sedmoro braće i sestara, od kojih su neki pod starateljstvom Pokrajinskog saveta za decu, omladinu i porodicu, jer majka nije mogla da brine o njima

Viktora (8) pregazio kamion na deponiji dok je tražio hranu: Njegov težak život će vam naterati suze na oči (FOTO/VIDEO)
Viktor "Čiča" Bareto - Copyright Foto:Printskrin/Tviter/ @Belu_Bonelli

Mališan iz brazilskog naselja General San Martin u Parani, Viktor Čiča Bareto, poginuo je u nedelju kada ga je udario kamio za smeće dok je tražio hranu na deponiji. Čiča je dečak koji je u svom životu znao samo za patnju. Otac mu je ubijen, majka se preudala, živeo je u kući koju su činila dva odeljenja, ali nikada nije skidao osmeh sa lica.

Kako je došlo do tragedije?

Nesreća se dogodila u nedelju popodne u blizini "Volkadera", imanja na koje se baca većina otpada iz čitavog okruga, koji se nalazi nekoliko blokova od mesta gde je žrtva, identifikovana kao Viktor Čiča Sebastijan Bareto, živeo sa svojom majkom.

Kamion je na lice mesta stigao posle 19 časova i, prema rečima svedoka, dečak je potrčao ka njemu i okačio se na vozilo. 

Dok je kamion išao po putu punom rupa, dečak je izgubio ravnotežu i pao je na zemlju, a onda u točkovi prešli preko njega. Vozač kamiona je nastavio da vozi, i ne sluteći kakav užas se upravo dogodio, i nije se zaustavio sve dok nije čuo vrisak. Uplašeni čovek je pokušao da pomogne, ali mališanu nije bilo spasa. 

- To je tako velika tragedija. Kažu da se Viktor igrao, ali ne. Uvek je čekao kamione koji su dovozili otpad iz brze hrane - rekli su svedoci nesreće.

 

 

Inače, hranu je, kako kažu komšije, dobijao u lokalnom resotranu, što mu je ponekada bio jedini obrok. Ipak, mališan je uvek imao širok i karakterističan osmeh na licu.

"Bio je divan i nasmejan"

 

Anabela Albornoz, volonterka nevladine organizacije Suma de Voluntades, godinama je poznavala tragično nastradalog mališana.

 

 

- Bio je razdragan, zabavan, uvek je želeo da se zabavi i bio je fasciniran loptama. Voleo je da se igra i rekla sam mu da ću da ga vodim na utakmicu i zaboravila sam. I zamerio mi je, ali dobro, rekao je da pamti to za sledeći put - rekla je ona kroz suze za brazilske medije.

Otac ubijen, majka ga zanemarivala

Čiča je imao sedmoro braće i sestara, od kojih su neki pod starateljstvom Pokrajinskog saveta za decu, omladinu i porodicu, jer majka nije mogla da brine o njima. U stvari, njegova smrt je izazvala spor u porodici Bareto. Oni su nedugo nakon nesreće okrivili majku nastradalog da ga je „zanemarila“.

- Kada je Čičin otac ubijen, njegova majka se preudala, ali svedoci tvrde da je on na ulici ostajao dokasno i da ona nije obraćala pažnju na njega - javili su brazilski mediji.

 

 

Kako je kasnije istraga pokazala, Viktror je od tri sata po podne bio sam na ulici. Nestašni mališan dobrog srca i teške sudbine, provodio je dane kao i sva siromašna deca u Brazilu.

Smetlište gde je preminuo, deca u igri nazivaju "tržini centar". Nažalost, boravak tamo za njih je način da dođu do gardarobe, igračaka i hrane. Tako je jedan odlazak zauvek bio kraj za malog Viktora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike