Jezive pretnje širom Evrope: U Ambasadu Ukrajine u Zagrebu stigao sumnjivi paket!

02.12.2022

12:21

0

Paketi, natopljeni tečnošću karakteristične boje i mirisa, poslati su ambasadama Kijeva u Hrvatskoj, Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj i Italiji

Jezive pretnje širom Evrope: U Ambasadu Ukrajine u Zagrebu stigao sumnjivi paket!
Copyright Printscreen/Google Maps/Pixabay

Nekoliko ukrajinskih konzulata i ambasada širom sveta dobilo je "krvave pakete" u kojima su se nalazile životinjske oči, objavilo je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Reuters.

Paketi, natopljeni tečnošću karakteristične boje i mirisa, poslati su ambasadama Kijeva u Hrvatskoj, Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakovu i konzulatu u Brnu, napisao je portparol Oleg Nikolenko na Fejsbuku.

Hrvatska se još uvek nije oglasila povodom ovih tvrdnji.

U saopštenju ukrajinskog ministarstva se navodi da je vandalizovan ulaz u rezidenciju ambasadora u Vatikanu, dok je ambasada u Kazahstanu dobila lažnu dojavu o bombi.

Ambasada u SAD je dobila pismo sa foto-kopijom kritičkog članka o Ukrajini, ali je, kao i većina drugih koverata, ovo pismo stiglo istovremeno sa ostalima sa teritorije jedne evropske zemlje.

- Imamo razloga da verujemo da je u toku dobro isplanirana kampanja terora i zastrašivanja ukrajinskih ambasada i konzulata. Ne uspevajući da zaustave Ukrajinu na diplomatskom frontu, oni pokušavaju da nas zastraše. Međutim, mogu odmah da kažem da su ovi pokušaji beskorisni. Nastavićemo efikasno da radimo za pobedu Ukrajine - naglasio je ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Iz ministarstva su pozvali strane vlade da garantuju maksimalnu zaštitu ukrajinskih diplomatskih institucija.

Da podsetimo, juče je upućeno nekoliko pretnji bombom koje su stigle na različite adrese u Španiji, od kojih je jedna pošiljka bila upućena premijeru Pedru Sančezu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike