Kremlj odgovorio Bajdenu: Peskov ismejao predlog američkog predsednika

02.12.2022

10:27

0

Autor: 24sedam

Portparol Kremlja je odbacio opciju američkog predsednika i podsetio da je Putin oduvek bio za pregovore

Kremlj odgovorio Bajdenu: Peskov ismejao predlog američkog predsednika
Dmitrij Peskov - Copyright Profimedia

Američki predsednik Džozef Bajden zapravo je rekao da su pregovori sa Ruskom Federacijom mogući tek nakon odlaska Rusije iz Ukrajine, ali to je nemoguće, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nakon što je Bajden prethodno izjavio da ne planira kontakte sa Putinom u bliskoj budućnosti, ali da dozvoljava takvu mogućnost ako ruski predsednik „pokaže interesovanje“ za okončanje sukoba u Ukrajini, Peskov je ocenio da je Bajden zapravo rekao da su pregovori mogući tek nakon što ruske trupe napuste Ukrajinu, prenose RIA Novosti. 

Peskov je istakao da Kremlj nije spreman na to i dodao da se "specijalna vojna operacija nastavlja", naglašavajući da je Putin "bio, jeste i ostaje otvoren za pregovore sa svima" kako bi Rusija postigla svoje ciljeve.

AP Photo/Patrick Semansky
Bajden i Putin

Ukazao je i na to da SAD ne priznaju da su ukrajinske teritorije u sastavu Rusije i ocenio da to značajno otežava potragu za nekom vrstom zajedničke osnove koja bi omogućila međusobnu diskusiju.

Peskov je dodao da su pokušaji pregovora sa NATO-om, OEBS-om i Sjedinjenim Državama bili neuspešni.

Američki predsednik izjavio je juče da ne planira da uskoro razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, ali da je spreman da priča s njim ukoliko pokaže interesovanje za okončanje rata u Ukrajini i to samo u konsultaciji sa NATO saveznicima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike