Izrečena presuda muškarcu koji je besomučno tukao Azijku: Pesnicom je oborio, gazio i pljuvao, udario je više od 100 puta (VIDEO)

01.12.2022

11:31

0

Esko je u septembru priznao krivicu za napad prvog stepena u okviru zločina iz mržnje na osnovu sporazuma sa tužiocima

Izrečena presuda muškarcu koji je besomučno tukao Azijku: Pesnicom je oborio, gazio i pljuvao, udario je više od 100 puta (VIDEO)
Napad na Azijatkinju - Copyright Printscreen Twitter/lyenemarie_ycg

Muškarac kog je snimila nadzorna kamera dok je tukao Azijku i gazio po njenom telu u Jonkersu u Njujorku osuđen je na 17 i po godina zatvora, saopštili su tužioci u utorak.

- Danas zatvaramo poglavlje jednog od najnasilnijih i najšokantnijih zločina iz mržnje koje smo videli u okrugu Vestčester - rekla je okružna tužiteljka okruga Vestčester Mirijam Roka na konferenciji za novinare.

U snimku se vidi kako Tamel Esko (42) upada u predvorje stambene zgrade za ženom (67) filipinskog porekla koja pokušava da otključa vrata svog stana i udara je više od 100 puta. Osim toga, on ju je i gazio i pljuvao, a sve se odigralo 11. marta nedugo nakon što je ona prošla pored njega, prilikom čega ju je nazvao „azijskom kučkom".

Esko je u septembru priznao krivicu za napad prvog stepena u okviru zločina iz mržnje na osnovu sporazuma sa tužiocima, rekla je Roka. Osuđen je na 17 i po godina zatvora i biće podvrgnut petogodišnjem nadzoru nakon puštanja na slobodu, dodala je.

Žena je, pored ostalih povreda, zadobila krvarenje u mozgu i višestruke prelome lica, rekli su tužioci.

- Zbog zlobe i mržnje Tamela Eska, izgubila sam mesto koje sam zvala domom više od 24 godine, mesto gde sam odgajala svoje ćerke i gde sam imala svoje dugogodišnje komšije. U toku napada sve što sam mogla da pomislim bilo je: „Molim te, Gospode, pusti me da živim, molim te, Gospode, potrebna sam svojim ćerkama" - rekla je žena u svojoj izjavi, prema saopštenju Rokine kancelarije.

- Potpuni stranac me je bezdušno pljunuo, pretukao i šutnuo više od 100 puta samo zbog mog porekla. Moja jedina nada je da će Bog i sistem krivičnog pravosuđa osigurati da se ovo više nikada ne dogodi nijednoj drugoj nevinoj porodici - dodala je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike