Policajci upali u ćeliju i počeli da mlate: Četiri stražara krvnički tukla tamnoputog zatvorenika, pokrenuta istraga (VIDEO)

15.11.2022

19:03

0

Pribili su ga uz zid i udarali kako su stigli, u snimku se vidi da je bio bespomoćan i onemogućen da se brani

Policajci upali u ćeliju i počeli da mlate: Četiri stražara krvnički tukla tamnoputog zatvorenika, pokrenuta istraga (VIDEO)
Napad u zatvoru u Džordžiji - Copyright Printscreen Youtube/First Coast News

Šerif iz Džordžije naredio je hitnu istragu nakon što se pojavio šokantni video-snimak u kom stražari više puta udaraju crnog zatvorenika, koji je kasnije optužen da ih je napao.

U snimku se vidi kako stražari okruga Kamden ulaze i hvataju Džareta Hobsa (41), koji je bio u zatvoru zbog prekršaja u saobraćaju i posedovanja droge.

Vidi se kako jedan čuvar hvata Hobsa oko lica i vrata, dok mu najmanje trojica pomažu da ga drži - pri čemu je jedan od njih zadao oko 20 udaraca Hobsu u glavu, čak i kada je bilo očigledno da ne može da se brani.

Najmanje dva druga, u uniformama šerifa, takođe su ga udarali. Četiri stražara koja su napala crnog zatvorenika bila su svetle puti, a na kraju je u ćeliju došao crni kolega, koji ga, po svemu sudeći, nije napadao.

Drugi snimak sa kamere ispred ćelije pokazuje da stražari vuku Hobsa kroz otvorena vrata i guraju ga uza zid - a zatim se ponovo guraju oko njega.

Kada su vezali Hobsa, gurnuli su ga pomovo u ćeliju, a on je, kako deluje, tada udario u klupu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Qq0aCChdpZs

 

Hobsov advokat Hari Danijels rekao je da bi umešani stražari trebalo da se suoče sa krivičnim prijavama za „nemilosrdno" premlaćivanje pritvorenika.

- Ovo je brutalno premlaćivanje, brutalni napad - rekao je Danijels, istakavši da je njegov klijent „bio napadnut, udaren više puta u potiljak, udaren kolenom u glavu i izvučen iz ćelije“.

Nije odmah bilo jasno šta je izazvalo nasilje, a Danijels nije objavio snimak sa zvukom koji ima. Pozivajući se na sudske dokumente, Si-En-En je rekao da je sve počelo nakon što je Hobs odbio da prestane da šutira vrata svoje ćelije.

Zatvorski dosijei pokazuju da je Hobs optužen za teško zlostavljanje, fizičko nasilje i ometanje policajaca zbog zabrinjavajućeg incidenta 3. septembra.

Federalne vlasti su ispitale optužbe kako bi utvrdile da li je prekršio uslovnu kaznu koja je proistekla iz njegovog potvrdnog izjašnjavanja o krivici iz 2014. za zaveru radi izvršenja bankovne i bankarske prevare.

U naredbi sudije od 20. oktobra navodi se da je službenik za uslovnu kaznu svedočio da je Hobs „jednog stražara udario pesnicom u lice dok je drugog udario pesnicom sa strane u glavu. Jedan ima modricu kod oka i slomljenu ruku".

 

https://www.youtube.com/watch?v=FnxTaaEpvXw

 

Danijels je insistirao da je ruka čuvara slomljena kada je zamahnuo prema Hobsu i promašio, udarivši u zid. Takođe je istakao da video dokazuje da bi Hobs bio imao pravo da se bori protiv nezakonitog napada.

Šerif okruga Kamden Džim Proktor insistirao je da snimak sadrži samo „deo" incidenta, ne objašnjavajući šta je do njega dovelo.

Ipak, rekao je da je „naložio da se sa internom istragom incidenta počne odmah“.

- Ukoliko se bude smatralo neophodnim, dodatna agencija će pomoći u istrazi - rekao je Proktor, odbijajući da identifikuje umešane policajce.

Hobs, u međuvremenu, ostaje u pritvoru u Severnoj Karolini zbog kršenja uslovnog otpusta.

- Fizičke rane su se zalečile najbolje što mogu. Ali mentalne nisu. Mislio je da će umreti - rekao je njegov advokat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike