Devetoro mrtvih u terorističkom napadu na hotel u Somaliji: Policija pokušava da preuzme kontrolu nad objektom koji je pod opsadom (VIDEO)

28.11.2022

22:14

0

Autor: 24sedam

Nekoliko ministara je potvrdilo da su uspeli da pobegnu iz hotelat, a prema svedočenju jednog policajca, viđeni su da beže kroz prozore

Devetoro mrtvih u terorističkom napadu na hotel u Somaliji: Policija pokušava da preuzme kontrolu nad objektom koji je pod opsadom (VIDEO)
Ilustracija - Copyright AP/Farah Abdi Warsameh

Islamski ekstremisti i pripadnici terorističke organizacije Al Šabab povezane sa Al Kaidom napali  su popularni hotel u glavnom gradu Somalije Mogadišu.

Tokom noći odjeknulo je više jakih detonacija i pucnjavu iz hotela Vila Roz Gest u blizini predsedničke palate.

 

 

Bezbednosne snage Somalije se bore da povrate kontrolu nad zgradom ovog hotela, popularnog među vladinim zvaničnicima, nakon terorističkog upada.

Nekoliko ministara je potvrdilo da su uspeli da pobegnu iz hotela Vila Roz Gest, a prema svedočenju jednog policajca, viđeni su da beže kroz prozore.

 

https://twitter.com/Tuuryare_Africa/status/1597253905779261442

 

Kako je saopštila policija u napadu je ubijeno osam osoba i jedan vojnik, dok je pet naoružanih napadača ubijeno, a jedan se razneo.

U međuvremenu, zasedanje oba doma parlamenta Somalije koje je bilo zakazano za danas odloženo je zbog napada na hotel iz kojeg se još čuje pucnjava i koji je pod opsadom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike