Sestričina iranskog vođe poziva na bojkot Teherana: Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile!

27.11.2022

12:34

0

Tokom dvomesečnih nemira ubijeno je 450 demonstranata širom Irana

Sestričina iranskog vođe poziva na bojkot Teherana: Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile!
Ajatolah Ali Hamnei - Copyright Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Sestričina vrhovnog verskog vođe Irana ajatolaha Alija Hamneija, opozicionarka i poznata aktivistkinja za ljudska prava Farida Moradkani, pozvala je strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja narodnih nemira izazvanih smrću mlade Iranke u pritvoru policije za moral.

Video-snimak izjave Faride Moradkani, inženjera čiji je pokojni otac bio istaknuta opoziciona ličnost i muž Hamneijeve sestre, masovno je deljen na internetu nakon što je opoziciona novinska agencija HRANA saopštila da je Moradkanijeva uhapšena 23. novembra.

- O slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile i održavanja na vlasti - poručila je Moradkanijeva.

Agencija HRANA je saopštila da je tokom dvomesečnih nemira ubijeno 450 demonstranata širom zemlje, uključujući 63 maloletnika, da je život izgubilo 60 pripadnika snaga bezbednosti i privedeno 18.173 demonstranta.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike