Pacovi pojeli 200 kilograma marihuane? Indijska policija iznela neobične tvrdnje

24.11.2022

20:42

0

Autor: 24sedam

Ovo se čeka ne događa prvi put

Pacovi pojeli 200 kilograma marihuane? Indijska policija iznela neobične tvrdnje
Ilustracija - Copyright Pixabay

Indijska policija je okrivila pacove za uništavanje skoro 200 kilograma zaplenjenog kanabisa koji je bio čuvan u policijskim prostorijama. 

- Pacovi su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih - naveo je sud u državi Utar Pradeš.

Sud je od policije zatražio da se zaplenjena droga pokaže kao dokaz, a sudija Sandžej Čodari je naveo čak tri slučaja u kojima su glodari uništili zaplenjenu marihuanu. Radilo se o zalihama koje je na sudu trebalo da posluže kao dokaz u slučajevima trgovine drogom.

U jednom slučaju, navodno 195 kilograma kanabisa oglodali su pacovi. U drugom, u kojem se radilo o 386 kilograma droge, policija je podnela izveštaj u kojem stoji da su "nešto" kanabisa "pojeli glodari".

Profimedia
Ilustracija

Sudac je rekao da je oko 700 kilograma marihuane bilo čuvano u skladištima policijskih stanica u okrugu Matura i da je sva droga bila "u opasnosti od pacova".

Istakao je da policija nije stručna za rešavanje ovog specifičnog problema, pa je savetovao da se zaplenjena droga od "neustrašivih glodara" ubuduće zaštiti tako da se, umesto da se i dalje čuva u policijskim skladištima, proda istraživačkim laboratorijima i medicinskim ffirmama, a da prihod ide u državni budžet.

Indijski mediji podsećaju da je 2018. osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Stručnjaci su osporili njihovu tvrdnju rekavši da životinje "teško mogu zameniti drogu za hranu" i da bi u tom slučaju u skladištima bilo dosta uginulih glodara.

Studija iz 2019. pokazala je da laboratorijski miševi nakon konzumiranja testa s kanabisom "postaju manje aktivni, a telesna temperatura im se smanji".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike