Mask objasnio do kada se odlaže uvođenje novog sistema verifikacije na Tviteru

22.11.2022

08:44

0

Autor: 24sedam

Ilon Mask uleteo u niz problema od preuzimanja kompanije Tviter

Mask objasnio do kada se odlaže uvođenje novog sistema verifikacije na Tviteru
Ilon Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara - Copyright Profimedia

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je da ta društvena mreža odlaže uvođenje pretplate na verifikaciju, koja se izdaje kao potvrda autentičnosti profila. 

- Odlažemo ponovno pokretanje usluge "Blue Verified" dok ne budemo uveliko sigurni da neće biti lažnog predstavljanja. Verovatno ćemo koristiti različite boje kvačica za organizacije i za pojedince - najavio je Mask.

Priželjkivana plava kvačica ranije je bila rezervisana za proverene naloge političara, novinara i drugih javnih ličnosti. Opcija pretplate, otvorena za svakoga ko je spreman da plaća osam dolara mesečno, uvedena je ranije ovog meseca kako bi, navodno, pomogla Tviteru da poveća prihod dok se Mask bori da zadrži oglašivače.

Tviter je obustavio novu uslugu pretplate od 8 dolara jer su lažni nalozi preplavili mrežu, ali se ističe da će opcija verifikacije biti vraćena 29. novembra.

Mask je takođe rekao da je Tviter prošle nedelje dobio 1.6 miliona novih korisnika, što je "još jedan rekord svih vremena". 

Oglašivači, uključujući velike firme kao što su "General Motors", "Mondelez International", "Volkswagen AG", privremeno su obustavili oglašavanje na platformi zbog neslaganja sa novom Maskovom politikom.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike