Tviter zatvara kancelarije: Mask obavestio zaposlene o novom potezu

18.11.2022

10:50

0

Posle brojnih turbulencija oni koji su ostali u firmi iznenadili su se novom informacijom

Tviter zatvara kancelarije: Mask obavestio zaposlene o novom potezu
Logo Tvitera - Copyright Profimedia

Tviter je rekao zaposlenima da će poslovne zgrade kompanije biti privremeno zatvorene, što će stupiti na snagu odmah.

U poruci koja je poslata radnicima je rečeno da će se kancelarije ponovo otvoriti u ponedeljak, 21. novembra, ali nije naveden razlog zatvaranja.

Ovo saopštenje dolazi usred izveštaja da je veliki broj zaposlenih dao otkaz nakon što ih je novi vlasnik Ilon Mask pozvao da se prijave za „duge sate visokog intenziteta“ ili da odu.

U poruci je dalje pisalo: „Molimo vas da nastavite da se pridržavate politike kompanije uzdržavajući se od diskusije o poverljivim informacijama kompanije na društvenim mrežama, u medijima ili negde drugde".

Ove nedelje je Mask rekao osoblju Tvitera da moraju da se posvete dugom radu i da će „trebati da budu izuzetno izdržljivi“ ili da napuste kompaniju, prema izveštajima.

U mejlu upućenom osoblju novi vlasnik firme je rekao da radnici treba da pristanu na to obećanje ako žele da ostanu, preneo je Vašington post.

Onima koji se ne prijave do četvrtka, 17. novembra, biće date tromesečne otpremnine, rekao je Mask.

AP Foto/Ringo H.W. Chiu, Archivo
Ilon Mask

Ranije ovog meseca kompanija je saopštila da otpušta oko 50 odsto svoje radne snage.

Današnja objava da je Tviter privremeno zatvorio svoje kancelarije došla je usred informacija da je veliki broj radnika dao otkaz jer nisu prihvatili nove uslove gospodina Maska.

Zaposleni su tvitovali koristeći hešteg #VolimMestoNaKomSamRadio i pozdravne emotikone kako bi pokazali da napuštaju firmu.

Jedan bivši radnik Tvitera koji je želeo da ostane anoniman rekao je za Bi-Bi-Si: „Mislim da će, kada se prašina danas raščisti, verovatno ostati manje od 2.000 ljudi".

Pre nego što je Musk preuzeo kontrolu nad Tviterom, kompanija je imala oko 7.500 zaposlenih. Takođe je prijavljeno da je firma zapošljavala hiljade radnika po ugovoru, od kojih je većina otpuštena.

Najbogatija osoba na svetu postala je izvršni direktor Tvitera nakon što je prošlog meseca kupila kompaniju za 44 milijarde dolara.

 

 

U odgovoru na pitanje da li je Tviter bio na ivici gašenja nakon što je poslata poruka o zatvaranju Tviterovih kancelarija, Musk je tvitovao:

"Najbolji ljudi ostaju, tako da nisam previše zabrinut".

U odvojenim objavama tvitovao je emotikon lobanje i ukrštenih kostiiju i mim koji prikazuje nadgrobni spomenik sa Tvitter logom na njemu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike