Lukašenko pozdravio odlazak Mekdonaldsa iz Belorusije: "Hvala bogu, pa i mi znamo da stavimo komad mesa u hleb!"

18.11.2022

19:12

0

Autor: A. B.

U novembru je "Vkusno i točka" objavila da je potpisala ugovor o franšizi sa beloruskim restoranima "KSB Viktori" koji trenutno upravljaju beloruskim lancem Mekdonaldsa

Lukašenko pozdravio odlazak Mekdonaldsa iz Belorusije: "Hvala bogu, pa i mi znamo da stavimo komad mesa u hleb!"
Aleksandar Lukašenko - Copyright Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Beloruski predednik Aleksandar Lukašenko je govorio pred beloruskim industrijskim poljoprivrednicima i u usputnom komentaru o zatvaranju Mekdonalds restorana u toj zemlji, rekao je da bi to mesto trebalo da zauzmu lokalni preduzetnici.

- Neki ljudi, posebno mladi, čak i oni srednjih godina, a možda stariji, počeli su tuguju zbog odlaska Mekdonaldsa. I pomislim u sebi: Dobro oslobođenje, hvala Bogu. Mesto Mekdonaldsa treba da zauzmu Belorusi, naši ljudi, naši stručnjaci, naša sopstvena roba. Belorusi, obeležite to. Ako nekome treba ono što je ovaj Mekdonalds pravio, onda bi trebalo da ga napravimo sami. Nemojte mi reći da ne znamo kako da prepolovimo lepinju i napunimo je komadom mesa, zelenom salatom i krompirom.

Profimedia
"Ukusno i tačka" stiže u Belorusiju

Prošlog maja, gigant je objavio da napušta Rusiju zbog sukoba sa Ukrajinom. 

Kasnije je Aleksandar Govor rebrendirao ruske restorane Mekdonaldsa, koje je ponovo otvorio u junu, pod novim imenom "Vkusno i točka", u prevodu "Ukusno i tačka".

U novembru je "Vkusno i točka" objavila da je potpisala ugovor o franšizi sa beloruskim restoranima "KSB Viktori" koji trenutno upravljaju beloruskim lancem Mekdonaldsa. 

Prema dogovoru, svi beloruski restorani će biti preimenovani.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike