Patrušev tvrdi da Vašington neće stati: Cilj SAD je da oslabe, razjedine i unište Rusiju

15.11.2022

16:51

0

Tokom sastanka o ruskoj unutrašnjoj bezbednosti razgovaralo se o nameri Amerike da Moskvu proglasi „izvorom nestabilnosti“

Patrušev tvrdi da Vašington neće stati: Cilj SAD je da oslabe, razjedine i unište Rusiju
Nikolaj Patrušev - Copyright AP Photo/Pavel Golovkin

Sjedinjene Američke Države žele da oslabe i unište Rusiju i koriste Ukrajinu kao „ovna za udaranje“ za postizanje tog cilja, upozorio je sekretar ruskog Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dok Vašington proglašava Rusiju „izvorom nestabilnosti“, on takođe neguje „antiruske saveze, jača vojnu snagu, raspoređuje snage NATO na našoj granici“, rekao je Nikolaj Patrušev u utorak na sastanku vlade.

- Marionetski režim u Kijevu, koji je preuzeo vlast pučem koji su podržale SAD i njihovi najbliži saveznici, koristi se kao ovan protiv Rusije. Cilj SAD je da oslabe, razjedine i na kraju unište našu naciju - izjavio je Patrušev, a citirala je novinska agencija TASS.

Zvaničnik je tvrdio da se Vašington neće zaustaviti ni pred čim da bi postigao svoje „sebične ciljeve“ usmerene na globalnu nadmoć i da gura svet ka „globalnom ratu“ kroz politiku koja suprotstavlja druge nacije.

Patrušev je to rekao tokom sastanka o ruskoj unutrašnjoj bezbednosti, kojim je predsedavao u gradu Brjansku. On je pozvao na otklanjanje mogućih bezbednosnih propusta na strateškim lokacijama i rekao da ukrajinski saboteri predstavljaju sve veću pretnju Rusiji i njenom narodu.

- Značajno su povećani pokušaji da se infiltriraju na rusku teritoriju od strane pripadnika radikalnih i ekstremističkih struktura, koji nastoje da sprovode diverzantske aktivnosti i terorističke napade - naveo je on.

Patrušev je dodao da su ruske agencije za sprovođenje zakona ove godine osujetile 28 zločina povezanih sa terorizmom, uključujući devet pokušaja sabotaže.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike