Jeziva pucnjava na Univerzitetu u Virdžiniji: Student ubio tri osobe, dve teško povređene, i dalje se traga za napadačem (FOTO)

14.11.2022

11:21

0

Autor: M.M.

Pucnjava se desila oko 22.30 časova po lokalnom vremenu u nedelju, nakon čega je izdato upozorenje na celom kampusu i dat je nalog za sklonište

Jeziva pucnjava na Univerzitetu u Virdžiniji: Student ubio tri osobe, dve teško povređene, i dalje se traga za napadačem (FOTO)
Policija SAD - Copyright Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli)

Policija na Univerzitetu Virdžinije u Šarlotsvilu traga za Kristoferom Darnelom Džonsom mlađim, studentom i bivšim fudbalerom.

On je osumnjičen za pucnjavu u kampusu u kojoj su tri osobe mrtve, a dve povređene.

Pucnjava je prijavljena oko 22.30 časova.

U nedelju kada su policajci odgovorili na pucnje u garaži u Kalbretu izdato je upozorenje na celom kampusu i dat je nalog za sklonište.

Vlasti kažu da je Džons mlađi bivši fudbaler UVA i sadašnji student. Poslednji put je viđen u bordo jakni/kapuljaču, plavim farmerkama i crvenim cipelama. Policija je saopštila da bi mogao da vozi crni SUV sa oznakom Virdžinije TVKS3580.

Policajci kažu da se Džons smatra naoružanim i opasnim.

Predsednik Univerziteta u Virdžiniji Džim Rajan otkazao je nastavu u ponedeljak i rekao da bi na posao trebalo da se jave samo određeni zaposleni.

- Sve žrtve, njihove porodice i svi članove zajednice Univerziteta u Virdžiniji danas su u mom srcu i napravićemo planove da se okupimo kao zajednica kako bismo tugovali čim osumnjičeni bude uhapšen - rekao je Rajan.

Ovakvi slučajevi su nažalost, sve češći širom Sjedinjenih Američkih Država, a nedavno je u jednoj srednjoj školi na Floridi došlo do pucnjave tokom utakmice američkog fudbala.

Tom prilikom uhapšena su četiri maloletnika, a jedna osoba je ubijena, a druga teško ranjena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike