Užas u Londonu: Sumnja se da je muškarac (30) silovao dečaka (13) u hotelu za izbeglice

04.11.2022

23:55

0

Pored ovog slučaja, policija je saopštila i da je dečak, za koga se smatra da ima 17 godina, opštužen za seksualno dodirivanje deteta mlađeg od 13 godina

Užas u Londonu: Sumnja se da je muškarac (30) silovao dečaka (13) u hotelu za izbeglice
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Veltham Forestu navodno je tridesetogodišnji muškarac silovao dečaka (13) dok je boravio u hotelu za izbeglice.

Muškarac je uhapšen nakon što su iznete tvrdnje da je dečaka muškarac napao u istočnom Londonu.

Pored ovog slučaja, policija je saopštila i da je dečak, za koga se smatra da ima 17 godina, opštužen za seksualno dodirivanje deteta mlađeg od 13 godina.

Navodno su se dva incidenta dogodila u razmaku od nekoliko nedelja u hotelu u kojem je navodno smešteno 150 dece zajedno sa 250 odraslih.

Poslanica zahteva otkaz ministarke unutrašnjih poslova

Poslanica Stela Krizi pozvala je ministarku unutrašnjih poslova Suelu Braverman da podnese ostavku, prenosi Gardijan, insistirajući da Ministarstvo unutrašnjih poslova nije ispunilo svoju odgovornost da zaštiti decu migranata. Gospođa Krizi, poslanica Voltamstou, izjavila je:

- Ona je potpuno nesposobna za funkciju i mora da podnese ostavku.

Govoreći za BBC Radio 4 Vorld At One, poslanica je dodala da se osećala „šokirano, užasnuto i fizički bolesno“ kada je saznala za optužbe.

Profimedia
 

Gospođa Krizi je dodala da je čula za slične navode o napadima na decu u drugim ustanovama. Hotelski smeštaj za tražioce azila skoro se utrostručio prošle godine, uprkos insistiranjima Ministarstva unutrašnjih poslova da će prestati sa korišćenjem.

Ali trenutno se Vlada suočava sa sve većim pritiskom da smesti migrante dalje od nesigurnih i pretrpanih imigracionih centara. U pismu gospođi Braverman, vođa saveta Voltam Forest Grejs Vilijams napisala je:

Stalno smo izražavali svoje mišljenje da je smeštaj porodica sa decom u hotelima za nepredviđene slučajeve štetno za dobrobit dece. Sada je očigledno da je to rizik i po njihovu bezbednost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike