Vašington i NATO saveznici prave planove za slučaj rata sa Rusijom: Oglasio se američki savetnik za nacionalnu bezbednost!

25.03.2022

18:46 >> 18:27

0

Saliven je rekao da razmatraju mogućnosti u slučaju da Rusija odluči da napadne NATO teritoriju upravo zbog toga što se odatle nauoružava Ukrajina

Vašington i NATO saveznici prave planove za slučaj rata sa Rusijom: Oglasio se američki savetnik za nacionalnu bezbednost!
profimedia-0660388952 - Copyright Profimedia

Vašington i NATO saveznici prave planove za slučaj da Rusija napadne neku teritoriju NATO, izjavio je danas američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Govoreći o zapadnom vojnom snabdevanju Ukrajine, Saliven je rekao da razmatraju mogućnosti u slučaju da Rusija odluči da napadne NATO teritoriju upravo zbog toga što se odatle nauoružava Ukrajina ili zbog bilo kog drugog konteksta, preneo je TASS.

Saliven kaže da je američki predsednik Džozef Bajden spreman da odgovori odlučno, zajedno sa ostalim članicama Alijanse u slučaju da Rusija napadne.

Da podsetimo, predsednik SAD Džozef Bajden stigao je danas u Poljsku, gde se sastao sa predsednikom Andžejem Dudom i razgovarao o "humanitarnoj krizi i krizi ljudskih prava" u Ukrajini, rekla je sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki.

Bajden je posetio danas i američku 82. vazdušno-desantnu diviziju stacioniranu u Žešovu u Poljskoj, zahvalio im na onome što rade i sa njima ručao pre sastanka sa poljskim predsednikom.

Američki vojnici stacionirani su na stadionu u blizini međunarodnog aerodroma Žešov-Jasionka.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike