FSB uhapsila muškarca koji je nameravao da postavi bombu za Ukrajinu: Meta mu bili dalekovodi na Krimu (VIDEO)

02.11.2022

15:20

0

On će biti optužen za zločine u vezi sa nedozvoljenim posedovanjem eksploziva i pokušajem sabotaže

FSB uhapsila muškarca koji je nameravao da postavi bombu za Ukrajinu: Meta mu bili dalekovodi na Krimu (VIDEO)
FSB - Copyright Profimedia

Ukrajinsku zaveru za dizanje u vazduh prenosnih tornjeva na Krimu osujetila je ruska domaća bezbednosna služba, FSB, navodi se u saopštenju koje je objavila agencija.

FSB je u sredu saopštio da je uhapsio jednog ukrajinskog državljanina u 40-im godinama, koji je u svom posedu imao tri eksplozivne naprave, uputstva kako da se podmetnu i šeme na kojima su prikazani dalekovodi na Krimu.

Da je uspeo da uništi elektroenergetsku infrastrukturu, za šta FSB sumnja da je planirao, preko 5.000 potrošača bi ostalo bez struje, uključujući neke ključne javne službe, navodi se u saopštenju.

U njemu je opisano da je uhapšeni delovao u ime SBU, ukrajinske bezbednosne agencije.

FSB je objavio snimke i fotografije trenutka hapšenja i stvari zaplenjene tokom operacije, uključujući navodne bombe i kadrove iz snimaka napravljenih iz vazduha. Identitet potencijalnog sabotera nije otkriven.

 

 

On će biti optužen za zločine u vezi sa nedozvoljenim posedovanjem eksploziva i pokušajem sabotaže, saopštio je FSB, dodajući da je osumnjičeni možda bio umešan u druge zločine u Rusiji.

Prošlog meseca ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Kijev da je pokrenuo seriju sabotažnih napada na rusku infrastrukturu, uključujući dalekovode koji povezuju nuklearnu elektranu sa nacionalnom mrežom i gasovod koji isporučuje rusko gorivo u Tursku. Najnovija takva zavera bio je smrtonosni bombaški napad na Krimski most, dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike