Ruska FSB uhvatila ukrajinskog agenta na delu: Spremao eksploziv da sabotira snabdevanje Turske i Evrope energijom (VIDEO)

22.09.2022

11:39

0

Agencija je objavila snimak u kom se, kako se navodi, vidi kako agent uzima eksploziv iz skladišta oružja, kao i njegovo kasnije hapšenje

Ruska FSB uhvatila ukrajinskog agenta na delu: Spremao eksploziv da sabotira snabdevanje Turske i Evrope energijom (VIDEO)
FSB - Copyright Profimedia

Ukrajinski agent pokušao je da sabotira infrastrukturu u Rusiji uključenu u izvoz energije u Tursku i Evropu, izvestila je u četvrtak ruska domaća bezbednosna služba FSB.

FSB je saopštio da je uhapsio ruskog državljanina u kasnim 40-im godinama kada je izvlačio dve moćne improvizovane eksplozivne naprave koje je trebalo da postavi na metu.

Čovek je opisan kao agent ukrajinske bezbednosne službe, SBU, koji je regrutovan kada je posetio zemlju. Navodni potencijalni saboter delovao je po naređenju iz Kijeva, navodi se u saopštenju.

 

 

Ruska agencija je objavila snimak u kom se, kako se navodi, vidi kako agent uzima eksploziv iz skladišta oružja i njegovo kasnije hapšenje.

Predmeti u njegovom posedu uključivali su „sredstva za komunikaciju sa svojim rukovodiocem SBU, uputstva za sklapanje IED-a i prenos novca, kao i koordinate planiranog postavljanja bombe“, saopštila je FSB.

Još četiri osobe su pružale materijalnu podršku zaveri, navodi agencija. Svi su oni ruski državljani i privedeni su, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike