Dvojica tinejdžera ubila profesorku zbog loše ocene: Pretukli je bejzbol palicama, a telo sakrili u parku

02.11.2022

14:04

0

Obojici dečaka, koji sada imaju 17 godina, za surovo ubistvo biće suđeno kao odraslima

Dvojica tinejdžera ubila profesorku zbog loše ocene: Pretukli je bejzbol palicama, a telo sakrili u parku
Vilard Miler i Džeremi Gudejl - Copyright Tanjug/AP

Slučaj dva maloletnika iz Ajove koja se terete da su prošle godine ubili profesorku španskog jezika i time se hvalili na društvenim mrežama potresao je javnost, a sada su se pojavili novi detalji.

Novi detalji bacaju svetlo na mogući motiv po prvi put otkako su Vilard Miler i Džeremi Gudejl uhapšeni i optuženi za ubistvo njihove 66-godišnje učiteljice Noeme Graber u malom gradu Ferfildu 2. novembra 2021. godine.

Miler se sastala sa Graberom u srednjoj školi Ferfild kako bi razgovarala o njegovoj lošoj oceni u njenom razredu tog popodneva kada je ubijena, otkrili su istražitelji.

Kasnije tog dana, učiteljica je odvezla svoj kombi do parka gde se znalo da svakog dana šeta posle škole, saopštile su vlasti.

Dan kasnije, njeno telo pronađeno je kasnije u parku.

Istražitelji veruju da su je Miler i Gudejl, koji su u to vreme imali 16 godina, nasmrt pretukli bejzbol palicom, a kasnije se time hvalili na mrežama. .

Miler je rekao policiji da je bio frustriran načinom na koji je profesorka predavala španski i bio je ljut što niska ocena koju mu je dala kvari njegov ukupni uspeh.

- Veruje se da je motiv za ubistvo Graberove loša ocena, što ga direktno povezuje i sa Milerom - piše u  sudskim dokumentima koje su podneli tužilac okruga Džeferson Čonsi Molding i pomoćnik državnog tužioca Ajove Skot Braun.

Miler je negirao bilo kakvu umešanost u smrt svoje profesorke, ali je „kasnije izjavio da je znao o svemu, ali nije učestvovao“ – tvrdeći da je „grupa maskiranih klinaca“ ubila Graberovu i naterala ga da se reši tela.

Svedoci su primetili dva muškarca da izvoze kombi svoje profesorke iz parka manje od sat vremena nakon što je učiteljica stigla. Kombi je ostavljen na kraju seoskog puta, a svedok je pokupio dva tinejdžera dok su išli istim putem, rekli su istražitelji.

Gudejl se navodno hvalio ubistvom prijatelju na društvenoj mreži Snepčet. Svedok je dao fotografije razgovora sa ove mreže.

Međutim, Milerova advokatica Kristin Branstad rekla je da su četiri naloga za pretres izdata nezakonito i da traži od suda da poništi sva četiri i prikrije dokaze sa Snepčeta, kao i kuće njenog klijenta, komentare koje je dao policiji i informacije uzete sa njegovog mobilnog telefona.

Sudija će u sredu saslušati argumente o tome da li da poništi bilo koji od dokaza.

Obojici dečaka, koji sada imaju 17 godina, biće suđeno kao odrasli. Milerovo suđenje bi trebalo da počne 20. marta u Kaunun Blufsu, a Gudejlovo suđenje trebalo bi da počne 5. decembra u Davenportu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike