Mask otkrio zašto je kupio Tviter: Nisam to učinio zbog novca!

27.10.2022

17:23

0

Autor: N. Pavlović

Bogataš je kupio Tviter za neverovatne 44 milijarde dolara

Mask otkrio zašto je kupio Tviter: Nisam to učinio zbog novca!
Tviter - Copyright AP Photo/Mary Altaffer

Milijarder, Ilon Mask, kaže da kupuje kompaniju "Tviter" kako bi pomogao čovečanstvu.

- Mnogo se spekuliše o tome zašto sam kupio Tviter i šta mislim o marketingu. Skoro sve spekulacije su bile pogrešne. Kupio sam Tviter zato što je važno za budućnost civilizacije da imamo zajednički digitalni gradski trg, gde se može debatovati o širokom spektru ubeđenja na zdrav način, bez pribegavanju nasilju. Trenutno postoji velika opasnost da će se društvene mreže podeliti na krajnju levicu i krajnu desnicu što bi dovelo do još više mržnje i podela u našem društvu. 

U nemilosrdnoj trci za klikovima, većina tradicionalnih medija podilazi tim ekstremima, jer veruju da im to donosi novac, ali na taj način se gubi mogućnost za dijalog.

Zato sam kupio Tviter. Nisam to učinio zato što sam mislio da će to biti lako. Nisam to učinio zbog novca. Učinio sam to kako bih pokušao da pomognem čovečanstvu, koje volim. I to radim sa poniznošću, prepoznajući da je neuspeh, jureći ka ovom cilju, uprkos našim najvećim naporima, zaista velika mogućnost.

Imajući u vidu sve rečeno, Tviter ne može postati mesto gde je sve besplatno za sve, gde se može bilo šta reći bez ikakvih posledica! Naša platforma mora svakome poželeti toplu dobrodošlicu, gde možete izabrati vaša željena iskustva na osnovu vaših preferencija, kao što možete izabrati, primera radi, da odete u bioskop ili igrate igrice - napisao je Mask, između ostalog, na Tviteru.

Profimedia
 

Kada je Mask obelodanio da želi da kupi Tviter, rekao je da želi platformu da očisti od spam naloga i očuva je kao mesto slobode govora.

Inače, čini se da je Mask zvanično preuzeo Tviter, a snimljen je kako je ušao u zgradu sa umivaonikom u rukama.

Šef marketinga Lesli Berland, najavio je da će Mask biti u kancelariji tokom nedelje i da će se sastajati sa ljudima.

Mask je kupio Tviter za neverovatne 44 milijarde dolara.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike