Bajden poručuje da su mu ovo "najvažniji međuizbori u životu": Izašao na prevremeno glasanje, s njim prvi put i unuka

29.10.2022

21:57

0

Ankete pokazuju da bi demokrate mogle da izgube kontrolu nad oba doma Kongresa, a nezadovoljstvo birača zbog visoke inflacije kvari zamah kojem su se demokrate nadale

Bajden poručuje da su mu ovo "najvažniji međuizbori u životu": Izašao na prevremeno glasanje, s njim prvi put i unuka
Džozef Bajden - Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Predsednik SAD Džozef Bajden  je prevremeno glasao na izborima na polovini mandata koji se održavaju 8. novembra, a pridružila mu se njegova 18-godišnja unuka Natali, koja glasa prvi put.


Ankete pokazuju da bi demokrate mogle da izgube kontrolu nad oba doma Kongresa, a nezadovoljstvo birača zbog visoke inflacije kvari zamah kojem su se demokrate nadale u oštroj borbi sa republikancima oko prava na abortus, preneo je Rojters.

Odziv birača, obično daleko niži na izborima na sredini mandata predsednika SAD nego u godini predsedničkih izbora, biće ključan uslov u onim državama u kojima je rezultat neizvestan, a demokrate pozivaju birače da glasaju i ranije, dodala je agencija

- Demokratija je doslovno, a ne figurativno, na glasačkom listiću ove godine - rekao je Bajden pristalicama tokom prikupljanja sredstava Demokratske stranke u petak u Filadelfiji.

On je ocenio ove izbore "najvažnijim međuizborima u našem životu".

- Budimo jasni: ovi izbori nisu referendum. To je izbor. Izbor između dve uveliko različite vizije Amerike - rekao je Bajden, obećavši da će ozakoniti odluku Rou protiv Vejda, kojom se legalizuje abortus, a koju je Vrhovni sud poništio u junu ako demokrate uspeju da povećaju broj svojih predstavnika u Senatu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike