Nemica zgrožena milijardama koje je nasledila, želi da državi kroz porez da skoro - sve

29.10.2022

21:07

0

Autor: 24sedam

Tridesetogodišnja naslednica, koja živi u Austriji, kaže da nije zainteresovana za nasledstvo koje je poteklo od porodične hemijske kompanije, a koje se procenjuje na 4,2 milijarde dolara

Nemica zgrožena milijardama koje je nasledila, želi da državi kroz porez da skoro - sve
marlen - Copyright Foto: Printskrin/Tviter/@SpringerMa

Traudl Engelhorn-Vekijato preminula je u septembru u 95. godini i ostavila nasledstvo koje se meri u milijardama dolara svojoj unuci Marlen Engelhorn.

Tridesetogodišnja naslednica, koja živi u Austriji, kaže da nije zainteresovana za nasledstvo koje je poteklo od porodične hemijske kompanije, a koje se procenjuje na 4,2 milijarde dolara. 

- Scenario koji priželjkujem je da budem oporezovana - rekla je Marlen za Njujork tajms.

 

 

Engelhornova je odlučila da pokloni 90 odsto svog nasledstva, a najviše bi želela da novac uzme država kako bi ga što bolje redistribuirala.

Bogata naslednica se u intervjuu za Vajs njuz prošle godine takođe osvrnula na svoje bogatstvo, rekavši da „nijedan čovek ne bi trebalo da ima toliko novca i moći“.

 

 

Znajući da će jednoga dana naslediti ogromno bogatstvo, Engelhornova je provela dobar deo poslednje decenije zagovarajući povećavanje poreza kako bi njeno bogatstvo bilo umanjeno i preraspoređeno od strane države.

Marlen je za tim ciljem osnovala "Tax Me Now" (Oporezuj me sada), udruženje bogatih ljudi iz Nemačke koji traže veće oporezivanje njihovih primanja i bogatstava.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike