Melinda i Bil Gejts nemaju predbračni ugovor: Kako će podeliti enormno bogatstvo?

05.05.2021

19:32 >> 19:57

0

Pošto je četvrti na Forbsovoj listi bogataša, njegov razvod bez sumnje će biti jedan od najskupljih u istoriji

Melinda i Bil Gejts nemaju predbračni ugovor: Kako će podeliti enormno bogatstvo?
Copyright Profimedia

Svetska javnost i dalje je iznenađena vešću da su Melinda i Bil Gejts odlučili da se razvedu, pa u medije polako dospevaju novi detalji o brakorazvodnoj parnici.

Prema zahtevu za razvod braka koji je Melinda podnela 3. maja, par smatra da je njihov brak “nepovratno oštećen”.

– Tražimo od suda da raskine naš brak i da zaključi da je naša bračna zajednica okončana na datum naveden u našem ugovoru za rastanak – navodi se u zahtevu, a ovaj ugovor, koji nije dostupan javnosti, jedini je pisani sporazum koji je Melinda navela u papirima koje je podnela, piše “Eonline”.

Kada su je pitali za vrstu dokumenta koji su potpisali, ona nije pomenula predbračni ugovor, nego je od suda su tražila da postupa prema njihovom ugovoru za rastanak i da podeli njihovu imovinu prema onome što je navedeno u njemu.

Iako se Gejtsovo bogatstvo procenjuje na 124 milijardi dolara (Forbs), u zahtevu se ne traži alimentacija, kao ni zabrana prilaska ni promena prezimena.

Istog dana kada je zahtev podnet, Melinda i Bil su se oglasili u zajedničkom saopštenju na društvenim mrežama.

Pročitajte još

– Posle mnogo rada na našoj vezi, doneli smo odluku da okončamo naš brak. Posle 27 godina i troje neverovatne dece, sagradili smo fondaciju koja funkcioniše širom sveta kako bi ljudima donela kvalitetan i produktivan život. Nastavljamo da verujemo u tu misiju i nastavićemo zajednički rad u fondaciji, ali smatramo da ne možemo više da se razvijamo zajedno kao par u ovoj fazi života. Tražimo prostora i privatnost za porodicu – navodi se u saopštenju.

Gejts je četvrti na Forbsovoj listi bogataša, a njegov razvod bez sumnje će biti jedan od najskupljih u istoriji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi