Rusija objavila: Velika Britanija učestvovala u organizaciji terorističkog napada na "Severni tok"

29.10.2022

11:11

0

Britanci su rukovodili i napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros, rečeno je iz Ministarstva odbrane Rusije

Rusija objavila: Velika Britanija učestvovala u organizaciji terorističkog napada na "Severni tok"
eksplozija na Severnom toku - Copyright Danish Defence Command via AP

Predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali su u planiranju, realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi "Severni tok" i "Severni tok 2", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Pored toga, oni su rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros.

- Danas u 4.20 kijevski režim izveo je teroristički napad na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju - saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

- U napadu je učestvovalo devet dronova i sedam autonomnih pomorskih bespilotnih aparata - dodaje se u saopštenju.

Vojska je navela da su kao rezultat operativnih mera koje su preduzele snage Crnomorske flote bili uništeni svi vazdušni ciljevi.

- Tokom odbijanja terorističkog napada na spoljnom sidrištu Sevastopolja, upotrebom brodskog naoružanja i pomorske avijacije Crnomorske flote, uništena su četiri pomorska bespilotna aparata, dok su još tri aparata uništena na unutrašnjem sidrištu - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema njihovim informacijama, britanski stručnjaci iz grada Očakov, Nikolajevska oblast, učestvovali su u planiranju napada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike