"Poštovane kolege, to se tiče...": Putinove reči pomno pratila čitava Rusija, ali i Ukrajina!

25.10.2022

17:24

1

Predsednik Rusije je naglasio da oprema, koju ruski vojnici koriste u specijalnoj vojnoj operaciji, mora biti moderna, udobna i efikasna

"Poštovane kolege, to se tiče...": Putinove reči pomno pratila čitava Rusija, ali i Ukrajina!
Vladimir Putin - Copyright Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je potrebno izraditi plan za zadovoljavanje potreba snaga uključenih u specijalnu operaciju.

- Moramo da se fokusiramo na realnu situaciju, stvarne potrebe u različitim oblastima, mora da postoji jasan plan - rekao je on na sastanku sa vladinim Koordinacionim savetom za zadovoljavanje potreba trupa, prenele su RIA Novosti.

On je zamolio sve da se uključe u sadržajan rad u novom formatu.

- Ako budemo radili u okviru standardnih birokratskih procedura, krijući se iza formalnosti, nećemo dobiti željeni rezultat ni u jednom pravcu. A upravo da bismo sve rešili brže i efikasnije stvorili smo takav mehanizam kao što je Koordinacioni savet - istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, to se ne može učiniti bez široke i duboke koordinacije između svih oblasti delovanja, svih struktura, svih ministarstava, resora i bloka moći i ekonomskog bloka i ruskih regiona.

- Neophodno je povećati konkurenciju: treba da se pojave novi proizvođači, efikasni i moderno opremljeni, spremni da rade u pravom, novom formatu i proizvode pravi kvalitet ovog ili onog proizvoda. To važi i za medicinu, odnosi se i na sektor građevinarstva u najširem smislu reči - naveo je Putin.

Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File
Vladimir Putin, predsednik Rusije

Predsednik Rusije je naglasio da oprema, koju ruski vojnici koriste u specijalnoj vojnoj operaciji, mora biti moderna, udobna i efikasna, preneo je Sputnjik.

- Oprema, specijalna sredstva i druga specijalna oprema mora biti moderna, udobna i efikasna i u svakom pravcu treba definisati jasan i konkretan plan rada - rekao je on.

Putin je skrenuo pažnju da proizvođači moraju direktno da dobiju povratnu informaciju o svojim proizvodima i njihovoj efikasnosti.

Kako je pojasnio predsednik Rusije, to se ne odnosi samo na kompanije, njihove rukovodioce ili eksperte.

- Poštovane kolege, to se tiče i članova našeg Saveta. Potrebno je da dobijate informacije iz prve ruke. Znam, da deo vas to već čini, a ja bih zamolio da se ta praksa nastavi i proširi - kazao je Putin u obraćanju učesnicima Koordinacionog saveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike