Pozlilo mu ili se priklonio Zapadu? Ovo su teorije oko kojih se raspravlja nakon odlaska Đintaoa sa Kongresa KPK! (FOTO/VIDEO)

22.10.2022

18:19

0

Kineska vladajuća stranka ne toleriše ponašanje koje nije prema pravilniku, a sa druge strane, pojedini navodi su ti da mu nije bilo dobro još prvog dana kada je uz pratnju došao na sednicu

Pozlilo mu ili se priklonio Zapadu? Ovo su teorije oko kojih se raspravlja nakon odlaska Đintaoa sa Kongresa KPK! (FOTO/VIDEO)
Hu Đintao Si Điping (1) - Copyright Profimedia

Hu Đintao, bivši kineski predsednik od koga je u subotu zatraženo da napusti binu u Velikoj sali naroda u Pekingu, privlači globalnu pažnju širom društvenih medija. 

Njegov izlazak sa Kongresa Komunističke partije pokrenuo je mnoga pitanja. 

U nekoliko izveštaja kineskih državnih medija kasnije se tvrdilo da je njegov odlazak bio uzrokovan zato što se nije osećao dobro. 

Izveštač kineske agencije Sinhua Liu Jiaven rekao je da je Đintao insistirao da prisustvuje završnoj sednici 20. Nacionalnog kongresa Partije, iako mu nije bilo dobro. 

Na snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama, viđen je kako sedi pored Si Đinpinga i u jednom momentu biva ispraćen. 

Zdravstvena zabrinutost Hu Đintaoa mogla bi biti razlog, jer je prvog dana Kongresa mogao da uđe samo uz pomoć zvaničnika.

Druga teorija je ta da je Đintao prosto nametao ideologiju koja je suprotna uverenjima vladajuće stranke, odnosno da je više "naginje" ka Zapadu.

Bilo kako bilo, očekuje se da će Si postati generalni sekretar Partije, što će mu otvoriti put da obezbedi treći mandat na mestu predsednika Kine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike