Bivša kongresmenka uporedila Bajdena sa Hitlerom: Njih dvojica dele isto razmišljanje o načinu na koji treba voditi državu

18.10.2022

19:59

0

Doskorašnja članica Demokratske stranke istakla je da joj se ne dopada kako predsednik SAD vodi zemlju

Bivša kongresmenka uporedila Bajdena sa Hitlerom: Njih dvojica dele isto razmišljanje o načinu na koji treba voditi državu
bajden hitler profimedia-0383871457 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

Bivša kongresmenka Tulsi Gabard uporedila je predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena sa Adolfom Hitlerom na mitingu u Nju Hempširu i izjavila da izgleda da ova dva čoveka dele „razmišljanje“ o načinu na koji treba voditi državu.

Gabard, koja je prošle nedelje objavila da napušta Demokratsku stranku, napravila je to poređenje dok je kritikovala Bajdena zbog njegovog prošlomesečnog govora u Filadelfiji o bivšem predsedniku Donaldu Trampu i antidemokratskom ekstremizmu, navodi se u audio-zapisu do kojeg je došao Dejli bist.

- I to je nešto što, znate, kroz istoriju, mi vidimo kod autoritarnih lidera i diktatora u drugim zemljama - rekla je ona u nedelju tokom kampanje kandidata za Senat Nju Hempšira, Dona Bolduka, u Mančesteru.

- Prilično sam sigurna da svi veruju da rade ono što je najbolje. Čak je i Hitler mislio da radi ono što je najbolje za Nemačku, zar ne? Za nemačku rasu. U sopstvenom umu, pronašao je način da opravda sredstva da ispuni svoj cilj - izjavila je ona.

- Dakle, kada imamo ljude sa takvim načinom razmišljanja, znate da moramo da uradimo šta god je potrebno, pošto je predsednik Bajden rekao u tom govoru u Filadelfiji da su oni koji su podržavali Trampa, oni koji nisu glasali za njega, ekstremisti i pretnja našoj demokratiji - dodala je Gabard.

Ove primedbe su usledile manje od nedelju dana nakon što je bivša predsednička kandidatkinja za 2020. izjavila da napušta Demokratsku stranku, navodeći „antibeli rasizam“ i „kukavičku budnost“ na levici.

AP Photo/Mary Altaffer, File
Tulsi Gabard

- Ne mogu više da ostanem u današnjoj Demokratskoj stranci koja je sada pod potpunom kontrolom elitističke kabale ratnih huškača... koji nas dele rasizmom na svakom pitanju i podstiču antibeli rasizam, aktivno rade na potkopavanju naših bogomdanih sloboda koje su sadržane u našem Ustavu - rekla je ona u videu na Tviteru.

Gabard, kojа je ranije podržala Bajdenovu predsedničku kandidaturu, pozvala je „zdravorazumske, nezavisno orijentisane demokrate" da takođe napuste stranku.

Gabard je prošle srede najavila svoje planove da se bori zajedno sa Buldokom, penzionisanim brigadnim generalom i povremenim negatorom izbora, koji je osporio aktuelnu senatorku Megi Hasan.

Veteran Nacionalne garde havajske vojske, Gabard je služila u Iraku između 2004. i 2005. Ona i Buldok dele stav autsajdera o vojnim pitanjima.

U radio-intervjuu u nedelju Gabard je nagovestila moguću ponovnu kandidaturu za predsednika SAD u budućnosti.

- To takođe nije nešto o čemu trenutno razmišljam - pojasnila je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike