Baka nestala pre dve godine, uz pomoć Gugl strita konačno pronašli njeno telo (FOTO)

18.10.2022

09:06

0

Porodica konačno saznala šta se dogodilo Polet (83)

Baka nestala pre dve godine, uz pomoć Gugl strita konačno pronašli njeno telo (FOTO)
polet - Copyright Printscreen / Google Street View

Vremešna Belgijanka Polet Landrio (83) nestala je 2. novembra 2020 godine, a policija je tek nedavno uspela da pronađe njeno telo i to uz pomoć Gugl strita.

Kako se navodi, baka koja je bolovala od Alchajmerove bolesti napustila je svoj dom u gradu Andenu i više se nije vratila kući. 

Zabrinuta porodica dve godina nije imala nikakvih vesti. Policija je sprovela istragu, 50 policijaca su tragali za Polet zajedno za psima tragačima, a belgijska federalna policija je upotrebila i helikopter sa termičkim kamerama.

Printscreen / Google Street View
 

Sve to nije dalo nikakav rezultat jer su dva elementa komplikovala rad istrage - Poletina bolest, zbog koje je njeno kretanje bilo teško predvideti, i posebno gusta vegetacija u tom regionu.

Sve se promenilo pre neki dan. Policija je odlučila da još jednom obnovi potragu za Polet, u nadi da će moći da umiri porodicu koja se nalazila u totalnoj neizvesnosti.

U novoj istrazi, policija je imala i malo sreće. Istražitelji su odlučili da preispitaju okolinu oko Poletine kuće koristeći Google Street View, aplikaciju za virtuelno kretanje koju svako od nas koristi s vremena na vreme.

Tako, ispitujući slike, jedan istražitelj je video Polet kako napušta svoj dom na dan nestanka. Baš tog dana i baš u tom trenutku vozilo Google Street View prošlo je Poletinom ulicom i uslikalo je.

 

 

To je omogućilo istrazi da na izuzetno precizan način utvrdi pravac u kojem je krenula Polet kada je napustila svoj dom.

Skoro dve godine kasnije, policija ponovo šalje ekipu od 30 policijaca da istraže teren, šalje i mašine koje treba da rasčiste teren zarastao u vegetaciju u blizini susedove kuće.

Telo je konačno pronađeno, a patolog je saopštio da je ona najverovatnije pala i preminula prirodnom smrću.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike