Narod u Iranu besan zbog snimka sa protesta: Policajci okružili devojku, jedan je ščepao za vrat, a drugi zgrabio za zadnjicu (VIDEO)

14.10.2022

21:49

0

Najnoviji snimak, koji se dogodio u sredu na trgu Argentina u Teheranu, prikazuje grupu policajaca u zaštitnoj opremi i šlemovima koji okružuju ženu na ulici

Narod u Iranu besan zbog snimka sa protesta: Policajci okružili devojku, jedan je ščepao za vrat, a drugi zgrabio za zadnjicu (VIDEO)
Iran - Copyright Printscreen/Twitter/BBC

Video snimak iranske policije koja tokom hapšenja usred bela dana napada devojku sa protesta izazvala je bes na društvenim mrežama. Mnogi korisnici mreža zahtevaju pravdu i ostavku šefa policije.

Iako su vlasti blokirale objave na mrežama, Iranci i dalje uspevaju da šire slike sa protesta.

Nemiri u Iranu

U ovoj zemlji u proteklih mesec dana traju nezapamćeni protesti koje je izazvala smrt 22-godišnje Mahse Amini,prenosi BBC.

Podsećamo, ona je umrla u pritvoru nakon što je takozvana moralna policija privela jer je nepravilno nosila hidžab. Njena porodica tvrdi da je devojka preminula od posledica batina koje je pretrpela u pritvoru.

 

 

Brojni video snimci protesta postali su viralni u Iranu, ali i širom sveta.

Najnoviji snimak, koji se dogodio u sredu na trgu Argentina u Teheranu, prikazuje grupu policajaca u zaštitnoj opremi i šlemovima koji okružuju ženu na glavnom putu.

Jedan od njih uhvatio je za vrat i uveo u gomilu od oko dvadesetak policajaca, od kojih su mnogi na motorima.

AP Photo/Markus Schreiber
 

Dok su ženu terali ka jednom od bicikala, drugi policajac joj je prišao s leđa i stavio levu ruku na njenu zadnjicu.

Žena je zatim, okružena policajcima, čučala na podu. U pozadini se čuje ženski glas iza kamere koji govori: „Čupaju je za kosu“.

Žena, koja izgleda nije nosila hidžab ili maramu je nakon ovo događaja pobegla sa lica mesta.

Policija objavila saopštenje

Kancelarija za odnose sa javnošću teheranske policije rekla je da se incident istražuje. Policija u saopštila je da ne navodi detalje o tome što se dogodilo, ali piše da su "neprijatelji psihološkim ratom pokušali da izazovu uznemirenost javnosti i podstaknu nasilje".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: BBC/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike