Genije među ostalima: Isplivalo 12 bizarnih činjenica o Kim Džong Unu - potrošio oko 3 miliona dolara na donji veš i kostime za harem (FOTO)

14.10.2022

09:22

0

Kim Džong Un je voleo sport više nego politiku

Genije među ostalima: Isplivalo 12 bizarnih činjenica o Kim Džong Unu - potrošio oko 3 miliona dolara na donji veš i kostime za harem (FOTO)
Kim Džong Un - Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

O Kim Džong Unu, prvom čoveku Severne Koreje, zna se vrlo malo. Ipak, ovih 12 bizarnih činjenica je nekako došlo do svetske javnosti.

Kim Džong Un je najmlađi od tri sina nekadađnjeg severnokorejskog vođe Kim Džon Ila i njegov naslednik. Kada mu je umro otac, državna televizija ga je proglasila za "velikog naslednika".

Kim Džon Un rođen je 8. januara 1984. godine, ali prema nekim podacima rođen je dve godine ranije. Smatra se da je sam prepravio datum svog rođenja kako bi se prikazao svom narodu kao stariji i odgovorniji. Do 2000. godine se školovao u Švajcarskoj pod pseudonimom, mada ga njegovi drugovi sa fakulteta i dalje prepoznaju i kažu da je voleo sport više nego politiku.

Ovo je 12 "ludih" činjenica o Kim Džon Unu:

1. Vrhovni vođa Severne Koreje visok je samo 165 centimetara, ali nosi cipele sa specijalnim uloškom zbog kojih doseže visinu od 170 cm.

2. Kim Džon Un ima nekoliko zvaničnih titula među kojima su: "maršal Kim Džon Un", "glavni vođa Narodne Republike Koreje, vođa partije i naroda", "genije među ostalima", "sjajan drug".

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
 

3. Slike iz mlađih dana Kim Džong Una nikad nisu pokazane u javnosti. Godine 2014. objavljeno je nekoliko fotografija iz tinejdžerskog doba Kim Džong Una, ali niko ne može sa sigurnošću da kaže da je to on.

4. Majka Kim Džong Una je bila poznata u Severnoj Koreji kao "majka Pjongjanga", a nazivali su je i "majka velike Songun Koreje", kao i "poštovana majka koja je najvernija i najlojalnija dragom vođi". Njegova majka rođena je 1953. godne u Osaki u Japanu, a umrla je 2004. godine u Parizu.

5. Otprilike godinu dana nakon što je postao vođa Severne Koreje, Kim Džong Un je unapređen u najviši čin mašala u Korejskoj narodnoj armiji - vrhovni komandant oružanih snaga.

Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File
 

6. U Severnoj Koreji dominiraju šamanizam, hinduizam, budizam i hrišćanstvo. Iako Kim Džong Un garantuje slobodu verskih uverenja, istina je da je 1953. godine više od 200.000 hrišćana prijavljeno kao nestalo. Ipak, Severna Koreja se klasifikuje kao ateistička država.

7. Svi se pitaju šta bi se desilo sa Severnom Korejom ako bi njen vođa iznenada umro. Istina je da on ima ćerku, ali je ona mala da bi preuzela ulogu vođe ove zemlje. Svi kažu da bi jedini verodostojan zamenik za Kim Džong Una bila njegova sestra Kim Ju Ae.

8. Ri Sol-Ju je žena Kim Džong Una i nije poznat tačan datum njenog rođenja. Smatra se da je rođena između 1985. godine i 1989. godine u Severnoj Koreji. O njoj se ne zna skoro ništa, osim da potiče iz stare političke elitne porodice i da se obrazovala na univerzitetu.

Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)
 

Priča se da ju je Kim Džong Un spazio među 90 navijačica, te da mu je postala žena 2009. godine, a da su prvo dete dobili 2010. godine.

Iako par zvanično ima samo jednu ćerku, priča se da imaju ukupno troje dece.

9. Donald Tramp je Kim Džong Una 2017. godine nazvao "čovek raketa", aludirajući na njegovo testiranje i razvijanje nuklearnog oružja. Kim Džong Unu se nije dopao nadimak pa je rekao da će Trampa nazvati "senilnim kretenom".

10. Kim Džong Un je veoma osetljiv na svoj izgled. Smatra se da mu je neprijatno što godinama muku muči sa težinom. Veruje se da sada trenutno ima 122 kilograma, a da mu težina "ide" i do 130 kg.

Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File
 

11. Prema nekim izvorima, Kim Džong Un ima harem u kojem se nalaze devojčice od 13 godina. Sve devojke su morale proći test nevinosti pre nego što su bile dovedene u harem. Priča se da je 2016. godine potrošio oko tri miliona dolara na donji veš i kostime za harem.

12. Smatra se jednim od najmoćnijih ljudi na svetu. Magazin "Forbs" ga je proglasio za 36. najmoćniju ličnost na svetu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike