Kim Džong Un čestitao rođendan Putinu: Rusija danas brani dostojanstvo države, to je nemoguće bez Vašeg istaknutog vođstva

07.10.2022

08:23

0

Severnokorejski lider je izrazio nadu da će lične veze dvojice lidera „igrati veću ulogu u postojanoj konsolidaciji i razvoju prijateljstva Severne Koreje i Rusije“

Kim Džong Un čestitao rođendan Putinu: Rusija danas brani dostojanstvo države, to je nemoguće bez Vašeg istaknutog vođstva
putin-kim - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool, File

Severnokorejski lider Kim Džong Un čestitao je rođendan ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ističući njegova dostignuća u „izgradnji moćne Rusije“ i izrazivši nadu u razvoj bilateralnih odnosa, javila je u petak Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Kim Džong Un je primetio da je ruski predsednik „napravio signalna dostignuća u postizanju velikog strateškog cilja izgradnje moćne Rusije svojim energičnim aktivnostima, preuzimajući dugi niz godina tešku odgovornost šefa države“ i da „uživa veliko poštovanje i podršku širokih masa ljudi“.

- Rusija danas pouzdano brani dostojanstvo države i njene fundamentalne interese od izazova i pretnji SAD i njenih vazalnih snaga. Takva realnost je nezamisliva bez Vašeg istaknutog vođstva i snažne volje - naveo je Kim Džong Un u čestitki, piše TASS.

Severnokorejski lider je izrazio nadu da će lične veze dvojice lidera „igrati veću ulogu u postojanoj konsolidaciji i razvoju prijateljstva Severne Koreje i Rusije“.

Putin 7. oktobra slavi 70. rođendan. Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da će predsednik na svoj rođendan biti u Sankt Peterburgu, gde će se održati neformalni sastanak lidera Zajednice nezavisnih država. Ruski predsednik će obaviti i nekoliko međunarodnih telefonskih razgovora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike