Novi zakon o LGBTQ izazvao buru u Italiji: Budućoj premijerki natrljali na nos ono protiv čega je obećala da će se boriti

07.10.2022

20:16

0

Izabela Rauti, portparol "Braće Italije"smatra da nije u redu da vlada na odlasku obavezuje svoje naslednike

Novi zakon o LGBTQ izazvao buru u Italiji: Budućoj premijerki natrljali na nos ono protiv čega je obećala da će se boriti
AP21201560122556 - Copyright AP Photo/Riccardo De Luca

Vlada Italije koja bi uskoro trebalo da prepusti vlast desničarskoj koaliciji usvojila je novi plan za LGBT prava, neposredno pre dolaska na vlast stranaka koje su obećavale da će biti socijalno konzervativnije.

- Bili smo veoma konkretni - rekla je ministarka za jednake mogućnosti Elena Boneti za Rojters, dodavši da sadržaj dokumenta nije kontroverzan.

Bez obzira na to, odmah su se sukobili sa budućom premijerkom Ðorđom Meloni i njenom partijom "Braća Italije", koja je pobedila na izborima 25. septembra, koja se obavezala da će braniti "tradicionalnu porodicu" i odupreti se "LGBT lobijima".

"Nacionalna LGBT strategija 2022-2025" na 30 stranica, zvanično odobrena 6. oktobra, ima za cilj borbu protiv diskriminacije lezbejki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih osoba u školama, na univerzitetima, u bolnicama, zatvorima, sportskim klubovima i na radnom mestu uopšte.

Njome se predlažu mere koje uključuju kurseve o LGBT populaciji za nastavnike, lekare, policajce i zatvorske čuvare, praćenje homofobičnog jezika u medijima i dodavanje posebnih stavki u ugovorima u radu protiv diskriminacije LGBT populacije, prenosi Rojters.

AP Photo/Domenico Stinellis, File
Đorđa Meloni

Izabela Rauti, portparol "Braće Italije"smatra da nije u redu da vlada na odlasku obavezuje svoje naslednike.

Meloni bi trebalo da preuzme dužnost od odlazećeg premijera Marija Dragija kasnije ovog meseca.

Ona će biti prva žena premijer Italije, a njena stranka je posebno neprijateljski nastrojena prema istopolnom roditeljstvu i idejama o rodnoj "fluidnosti"

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike