U Tajlandu dan žalosti zbog masakra u vrtiću: Zastave spuštene na pola koplja, otkriveni novi detalji monstruoznog napada

07.10.2022

10:12

0

Većina dece koja su u petak ubijena u obdaništu u Utai Savanu izbodena je nožem

U Tajlandu dan žalosti zbog masakra u vrtiću: Zastave spuštene na pola koplja, otkriveni novi detalji monstruoznog napada
profimedia-0728797185 - Copyright Profimedia

Kraljevina Tajland spustila je danas svoje zastave na pola koplja u znak žalosti zbog napada na vrtić i pogibije 37 osoba, među kojima su 23 deteta.

Većina dece koja su u petak ubijena u obdaništu u Utai Savanu, gradu 500 kilometara severoistočno od Bangkoka, izbodena je nožem, saopštila je policija, naglašavajuci da je ovo jedan od najgorih slučajeva ubistva dece u novijoj istoriji.

Napad je, kako je saopšteno, izvršio Panja Kamrab, bivši pripadnik policijskih snaga, koji je smenjen sa dužnosti prošle godine i protiv koga se vodio sudski proces povezan sa narkoticima.

- Bio je na suđenju ranije tokom dana, a zatim je otišao u obdanište da uzme svoje dete - rekao je portparol policije lokalnim medijima.

Posle napada na vrtić otišao je kući i ubio ženu i dete pre nego što je izvršio samoubistvo.

Uzrast nastradale dece u obdaništu bio je od dve do pet godina, rekao je lokalni zvaničnik.

- To je scena koju niko ne želi da vidi. Od prvog koraka kada sam ušao, bilo je mučno - rekao je za Rojters Pijalak Kingkaev, radnik hitne pomoći.

Na fotografijama koje je spasilački tim napravio u obdaništu i koje je podelio sa Rojtersom vide se sićušna tela ubijenih položena na ćebad. Kutije sokova bile su razbacane po podu.

U objektu je bilo oko 30 dece kada je napadač stigao u njega.

Srećom, dece je bilo znatno manje nego obično, jer je jaka kiša sprečila mnoge da dođu, rekao je okružni zvaničnik Jidapa Bunsom.

Tri dečaka i devojčica koji su preživeli napad nalaze se u bolnici, saopštila je policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike