Lavrov hitno reagovao: Zelenski dao Zapadu još jedan dokaz o pretnjama Kijeva Rusiji!

07.10.2022

09:09

0

Šef ruske diplomatije je tokom obraćanja upozorio Vašington na nepromišljenu podršku Kijevu i umešanost u sukob

Lavrov hitno reagovao: Zelenski dao Zapadu još jedan dokaz o pretnjama Kijeva Rusiji!
Sergej Lavrov - Copyright Ministerio de Relaciones Exteriores de Rusia vía AP

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov rekao je da je pozivanje na preventivni nuklearni udar koji je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski juče uputio Zapadu još jedan dokaz o pretnjama po rusku bezbednost zbog kojih je i pokrenuta "specijalna vojna operacija“.

- Zelenski je juče pozvao svoje zapadne gospodare da izvrše preventivni nuklearni udar na Rusiju, čime je celom svetu predstavo još jedan dokaz o pretnjama koje dolaze od režima u Kijevu, zbog čijeg je neutralisanja i pokrenuta specijalna vojna operacija - izjavio je Lavrov na četvrtom sastanku komisije Generalnog saveta partije Jedinstvena Rusija za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu, prenose RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije je tokom obraćanja upozorio Vašington na nepromišljenu podršku Kijevu i umešanost u sukob.

- Još jednom upozoravamo Sjedinjene Države i druge sponzore kijevskog režima na sve dublje uplitanje u situaciju kao strane u sukobu - rekao je Lavrov.

AP Photo/Hajarah Nalwadda
 

Lavrov je takođe primetio da Vašington i "njegovi vazali” pokušavaju da "izopače realnost i poziciju Rusije” i imaju za cilj "da zastraše međunarodnu zajednicu, da nateraju njen razuman deo da sledi neuspeli kurs bezobzirne podrške Kijevu u svim njegovim avanturama”, ocenjuje ruska agencija.

Ranije je Zelenski, govoreći na Institutu Lovi u Australiji putem video-linka, rekao da NATO treba da izvrši "preventivne“ udare na Rusku Federaciju, a ne "da čeka ruske nuklearne udare“.

Kasnije je pres-sekretar Zelenskog Sergej Nikiforov objasnio da on nije pozvao na upotrebu nuklearnog oružja protiv Ruske Federacije, već je mislio na preventivne sankcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike