Putin sutra potpisuje dokumenta: Ceremonija u Moskvi povodom pristupanja Rusiji teritorija na kojima je održan referendum!

29.09.2022

10:43

0

Donjecka i Luganska Narodna Republika, zajedno sa Hersonskom i delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine glasale su za pridruživanje Rusiji

Putin sutra potpisuje dokumenta: Ceremonija u Moskvi povodom pristupanja Rusiji teritorija na kojima je održan referendum!
putin - Copyright Russian Presidential Press Service via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra će na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum, saopštio danas je Kremlj.

Putin će tokom ceremonije održati veliki govor, nakon čega će se sastati sa liderima nepriznate Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u kojima je od 23. do 27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Donjecka i Luganska Narodna Republika, zajedno sa Hersonskom i delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine glasale su za pridruživanje Rusiji na referendumima koji su održani između 23. i 27. septembra.

U Lugansku je preko 98 odsto birača podržalo pridruživanje Rusiji, pokazuju zvanični podaci. Donjeck je zabeležio slične rezultate sa više od 99 odsto birača koji su podržali predlog. I regioni Zaporožja i Hersona obradili su u utorak sve glasačke listiće i pokazalo se da je 93% odnosno 87% birača podržalo napuštanje Ukrajine i ujedinjenje sa Rusijom.

Proces integracije novih regiona u Rusku Federaciju može da potraje neko vreme jer zahteva odobrenje parlamenta i predsednika zemlje, ali portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u petak da je "uveren da će to biti dovoljno brzo“, što se pokazalo kao tačno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike