Putin će postati najsrećniji čovek na svetu: Nemački magazin analizirao situaciju u jednoj zemlji EU - zaključak je neverovatan (VIDEO)

25.09.2022

06:14

0

Ako desnica pobedi u nedelju, Putin će biti najsrećniji čovek na svetu - rekao je Enriko Leta

Putin će postati najsrećniji čovek na svetu: Nemački magazin analizirao situaciju u jednoj zemlji EU - zaključak je neverovatan (VIDEO)
AP22259318855934 - Copyright Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ukoliko desnica dođe na vlast u Italiji, ruski predsednik Vladimir Putin postaće najsrećniji čovek na planeti, piše nemački Špigl.

- Ako desnica pobedi u nedelju, Putin će biti najsrećniji čovek na svetu - rekao je Enriko Leta, vodeći italijanski socijaldemokratski kandidat, citira magazin.

On je napomenuo da bi pobeda desnice dovela do slabljenja evropskih integracija i evropske podrške Ukrajini.

Italija doživljava energetsku krizu. Italijanski poreski obveznici ne znaju kako će ove zime platiti sve veće račune za struju.

- Uplašeni ste. A kada postoji strah, pobeđuju desničarske stranke. U Italiji cene energenata izazivaju zemljotres. Neke kompanije sada dobijaju fakture na 700.000 evra umesto na 100.000 evra. Ne mogu to da plate - rekao je Leta, prenosi ruski portal URA.ru.

Socijaldemokratski kandidat predviđa da će evropske integracije početi da se urušavaju jer dolazi sve više lidera koji ne podržavaju sankcije Rusiji. S tim u vezi, Leta je uporedila po važnosti predstojeće izbore u Italiji sa Bregzitom u Velikoj Britaniji.

Prethodno je kanal 360 objasnio zašto je povezano interesovanje italijanskih birača za nova lica u italijanskoj politici.

Parlamentarni izbori u Italiji biće održani 25. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike