Moskva poručuje EU: Nikakve pretnje neće izmeniti rešenost Rusije da ostvari svoje ciljeve

23.09.2022

20:30

0

Autor: 24sedam

Referendumi u DNR i LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti u potpunosti su u skladu sa međunarodnim pravom i njima se ostvaruju legitimna prava stanovnika tih teritorija

Moskva poručuje EU: Nikakve pretnje neće izmeniti rešenost Rusije da ostvari svoje ciljeve
putin - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nikakve pretnje Evropske unije ili drugih zapadnih zemalja neće izmeniti rešenost Rusije da realizuje sve ciljeve i zadatke specijalne vojne operacije i da obezbedi zaštitu ruskog stanovništva, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako je precizirano, referendumi u DNR i LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti u potpunosti su u skladu sa međunarodnim pravom i njima se ostvaruju legitimna prava stanovnika tih teritorija na samoopredeljenje i organizovanje života u skladu sa sopstvenim civilizacijskim, kulturnim i verskim tradicijama.

Ruska strana takođe navodi da u EU, umesto da doprinesu okončanju sukoba, ne skrivaju svoju težnju da što više produže borbena dejstva i da uprkos žrtvama i razaranjima osiguraju „pobedu na bojnom polju“, te da pomoću nelegitimnih jednostranih ograničenja oslabe Rusiju.

Tanjug/AP Photo
 

Ističe se da je stav EU posebno ciničan, pošto se preko te, ranije mirne integracione organizacije, kijevski režim pumpa smrtonosnim oružjem, kršeći ne samo međunarodna, nego i sopstvena pravila kontrole izvoza vojnih tehnologija i opreme.


U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, danas počinju referendumi o ujedinjenju s Rusijom.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike