Šokantan zahtev PETA podigao Nemačku na noge: Muškarcima koji jedu meso treba zabraniti seks, svaka nerođena beba je ušteda

22.09.2022

09:26

0

Organizacija je navela da „toksična muškost“ zahteva nametnutu čednost, pa čak i zabranu razmnožavanja

Šokantan zahtev PETA podigao Nemačku na noge: Muškarcima koji jedu meso treba zabraniti seks, svaka nerođena beba je ušteda
profimedia-0690946541 - Copyright Profimedia

Nevladina organizacija PETA u Nemačkoj ima nesvakidašnji zahtev koji je uzburkao i podelio javnost.

PETA sada zahteva da muškarci koji jedu meso odustanu od seksa, i to kako bi pomogli u očuvanju životne sredine.

Kako tvrde, muškarci koji jedu meso proizvode za 41 odsto više štetnih gasova nego žene.

PETA je navela da „toksična muškost“ zahteva nametnutu čednost, pa čak i zabranu razmnožavanja, jer bi svako nerođeno dete uštedelo 58,6 tona ugljen-dioksida godišnje.

- Svi ih poznajemo, očeve iz predgrađa sa flašama piva i hvataljkama za roštilj koji stoje nad kobasicama od 70 centi na svom roštilju od 700 evra - rekao je Danijel Koks iz PETA Nemačka, optužujući takve ljude da dokazuju svoju muškost kroz upadljivu konzumaciju mesa.

Da stvari budu gore, PETA je takođe pozvala na „veliki porez na meso od 41 odsto“ za muškarce kako bi spasli planetu od emisija globalnog zagrevanja izazvanih poljoprivredom.

- Sada postoji naučni dokaz da toksična muškost šteti klimi. Zabrana seksa ili razmnožavanja za sve muškarce koji jedu meso takođe bi bila svrsishodna u ovom kontekstu - rekao je Koks.

Poljoprivreda je glavni faktor koji doprinosi klimatskim promenama, sa velikim udelom emisija metana uzrokovanih podrigivanjem krava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike