Zašto Megan Markl i Kejt Midlton nisu pratile kovčeg kraljice Elizabete? (FOTO/VIDEO)

19.09.2022

10:50

0

Autor: N. Pavlović

Kovčeg su ispratili članovi britanske kraljevske porodice

Zašto Megan Markl i Kejt Midlton nisu pratile kovčeg kraljice Elizabete? (FOTO/VIDEO)
kejt-megan - Copyright Phil Noble/Pool Photo via AP

Megan Markl i Kejt Midlton nisu pratile kovčeg kraljice Elizabete Druge u procesiji do Vestminsterske opatije gde se održava državna sahrana kojoj prisustvuju brojne zvanice iz celog sveta, ali za to postoji veoma dobar razlog.

Zapravo, u pitanju je tradicija.

Kralj Čarls III je pratio kovčeg svoje preminule majke zajedno sa sestrom, princezom Anom, i braćom prinčevima Endruom i Edvardom. U povorci su bili  kraljičini unuci princ Vilijam, princ Hari i Piter Filips.

Tradicionalno, kraljevsku pogrebnu povorku čine samo muškki članovi kraljevske porodice, ali im se u ovom slučaju pridružila i princeza Ana, Elizabetina ćerka. Ona je učestvovala i u povorci tokom sahrane princa Filipa prošle godine, kao i kada se Velika Britanija opraštala od kraljice majke 2002. godine.

Hannah McKay/Pool Photo via AP
 

U Vestminsterskoj opatiji u Londonu se održava državna sahrana kraljice Elizabete Druge.

Prethodno je britanska mornarica na lafetu prenela kovčeg sa telom kraljice Elizabete Druge iz Vestminsterske dvorane u Vestminstersku opatiju.

Prenošenje kovčega prekrivenog Kraljevskim standardom, koji je stigao do ulaza u opatiju, trajalo je oko osam minuta, a nosilo ga je 142 mornara Kraljevske mornarice i šest oficira.

Sarah Meyssonnier/Pool Photo via AP
 

Iza lafeta su bila deca kraljice britanski kralj Čarls Treći, princeza Ana, prinčevi Endru i Edvard, kao i njen unuci prinčevi Vilijam i Hari.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike