Kovčeg sa telom kraljice Elizabete II stigao u London: Poslednje putovanje do Bakingemske palate - tamo je čeka cela porodica (FOTO/VIDEO)

13.09.2022

18:31

0

Kraljeva garda će formirati dalju počasnu gardu pošto kovčeg stigne na Veliki ulaz

Kovčeg sa telom kraljice Elizabete II stigao u London: Poslednje putovanje do Bakingemske palate - tamo je čeka cela porodica (FOTO/VIDEO)
Tan2022-9-13_202650144_0 - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kraljica Elizabeta II je otpočela svoje poslednje putovanje u Bakingemsku palatu, gde će je primiti cela kraljevska porodica, uključujući kralja Čarlsa III i kraljicu suprugu, njegove sinove prinčeve Vilijama i Harija i njihove supruge Kejt Midlton i Megan Markl.

Avion RAF Globemaster C-17 koji je nosio kovčeg Njenog veličanstva iz Edinburga sleteo je u RAF Northolt u zapadnom Londonu oko 19.55 popodne, nakon što je provela 24 sata u katedrali Svetog Džajlsa, gde je desetine hiljada ožalošćenih odalo poštu najdužem vladajućem monarhu.

Kraljevska princeza, njen suprug viceadmiral ser Tim Lorens i lord Čemberlen iskrcali su avion i u tišini otišli ​​da se pridruže prijemu, gde su ih očekivali premijerka Liz Tras i državni sekretar za odbranu Ben Volas, na aerodromu, zajedno sa članovima počasne garde.

Nosioci kovčega su zatim preneti kraljicu iz aviona do pogrebnih kola koja će započeti putovanje ka Bakingemskoj palati.

Kada ona stigne u palatu, Kraljeva garda će formirati dalju počasnu gardu pošto kovčeg stigne na Veliki ulaz. Tamo će je primiti kralj i kraljica, princ i princeza od Velsa i vojvoda i vojvotkinja od Saseksa - koji su navodno pozvani na primirje u svojoj svađi - među ostalim članovima kraljevske porodice.

Kraljica će ostati u palati preko noći pre nego što bude prevezena u Vestminstersku palatu, gde će biti do ponedeljka, 19. septembra - dana njene državne sahrane u Vestminsterskoj opatiji i sahrane u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike