Princ Hari objavio pismo i doveo svet do suza: Obratio se kraljici Elizabeti II poslednji put - bako, već jako nedostaješ... (FOTO)

12.09.2022

11:18

0

Bako, dok nam ovaj konačni rastanak donosi veliku tugu, ja sam zauvek zahvalan...

Princ Hari objavio pismo i doveo svet do suza: Obratio se kraljici Elizabeti II poslednji put - bako, već jako nedostaješ... (FOTO)
kraljica elizabeta AP22139280346218 - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Princ Hari je posvetio veoma emotivnu objavu u čast svoje preminule bake, kraljice Elizabete II. U otvorenom pismu je pomenuo njene reči koje je izgovorila nakon smrti svog supruga princa Filipa, dotakao se i Megan Markl, ali kraj pisma okarakterisan je kao definitivno najtužniji. 

- Slaveći život svoje bake, Njenog visočanstva kaljice – i zaželi zbog njenog odlaska – svi se podsećamo na to da je bila kompas mnogima svojom posvećenosti službi i dužnosti - počeo je princ Hari otvoreno pismo..

Prema njegovim rečima, bila je poštovana na svetskom nivou.

- Njena nepokolebljiva gracioznost i dostojanstvo ostali su iskreni tokom celog njenog života, a sada ostaju kao njeno večno nasleđe - izjavio je princ i dodao:

- Hajde da ponovimo reči koje je izgovorila nakon smrti svog supruga, princa Filipa, reči koje sada mogu sve nas utešiti: "Život se, naravno, sastoji od poslednjih rastanaka kao i od prvih susreta“ - citirao je princ.

Julian Simmonds Pool Photo via AP
 

Hari je onda zavšio:

- Bako, dok nam ovaj konačni rastanak donosi veliku tugu, ja sam zauvek zahvalan za sve naše prve susrete – od najranijih sećanja iz detinjstva sa tobom, do prvog susreta sa tobom kao svog glavnog komandanta, do prvog trenutka kad si srela moju dragu suprugu i zagrlila svoje voljene praunuke - emotivno je napisao princ Hari.

 

 

- Cenim vreme koje sam podelio sa vama i mnoge druge posebne trenutke. Već jako nedostajate, ne samo nama, već i ljudima širom sveta. A što se tiče prvih sastanaka, sada odajemo počast mom ocu u njegovoj novoj ulozi kralja Čarlsa III. Hvala vam na posvećenosti službi. Hvala vam na dobrom savetu - rekao je Hari pa se ponovo obratio kraljici...

- Hvala vam na vašem zaraznom osmehu. I mi se osmehujemo znajući da ste ti i deda sada ponovo na okupu, i oboje zajedno u miru.

Princ Hari bio je veoma vezan za svoju baku, i u vreme najvećeg porodičnog raskola izazvanog Megzitom. Posle kraljičine smrti moglo se čuti da mlađi sin Dajane i Čarlsa žali što nije provodio više vremena sa Elizabetom II.

Vojvoda od Saseksa će za tri dana napuniti 37 godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike