Ovo je napadač iz Memfisa: Pucnjavu emitovao uživo na Fejsbuku, već imao probleme sa zakonom (VIDEO/FOTO)

08.09.2022

07:55

0

Osumnjičeni je jurcao automobilom po gradu i ubijao kako je stigao

Ovo je napadač iz Memfisa: Pucnjavu emitovao uživo na Fejsbuku, već imao probleme sa zakonom (VIDEO/FOTO)
memfis pucnjava copy - Copyright Tanjug/ Memphis Police Department via AP/Mark Weber/Daily Memphian via AP

Devetnaestogodišnji mladić uhapšen je u Memfisu nakon što je usmrtio četiri osobe u više pucnjava u gradu, a na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se video koji uživo prenosio dešavanja i u kom se moglo videti kako neko ulazi u prodavnicu auto-delova i puca u čoveka.

Osumnjičeni, koga je policija identifikovala kao Jezekijela D. Kelija, nalazi se u pritvoru nekoliko sati nakon što je pucnjava na najmanje osam lokacija izazvala uzbunu širom grada.

Šefica policije u Memfisu Kerelin Dejvis potvrdila je četiri smrtna slučaja na konferenciji za novinare u četvrtak rano ujutru, nazvavši događaje tog dana „masovnom pucnjavom iz pokretnog uređaja“.

Tanjug/(Patrick Lantrip/Daily Memphian via AP
 

Ona je rekla da su ranjene još tri osobe, uključujući radnika Autozone koji je teško povređen i koji se nalazi u bolnici.

Memfis je u sredu uveče bio zatvoren više od dva sata, nakon što je policija rekla da se muškarac vozio gradom i pucao na ljude.

Policija je upozorila ljude da se čuvaju čoveka u sivojtojoti sa registarskim oznakama iz Arkanzasa AEV63K, nakon što je prvobitno prijavila da je vozio Tojotu sa crvenom etiketom i polomljenim zadnjim staklom.

Tanjug/Memphis Police Department via AP
Jezekijel Keli

Policija nije objavila identitete njegovih žrtava i nije odmah odgovorila na pozive i mejlove u sredu uveče.

Problematičan mladić

Keli je već imao problema sa zakonom. On je ove godine pušten iz zatvora nakon što je odslužio 11 meseci od trogodišnje kazne zbog teškog napada, navodi se u evidenciji.

U junu 2020. Keli je uhapšen pod optužbom za pokušaj ubistva prvog stepena, bezobzirno ugrožavanje i teški napad, prema javnoj evidenciji.

Osuđen je na tri godine, ali je pušten ove godine 16. marta nakon što je odslužio samo 11 meseci, rekao je gradonačelnik Memfisa Džim Strikland.

Gradonačelnik je osudio sudove zbog Kelijevog prevremenog puštanja na slobodu.

- Da je gospodin Keli odslužio punu trogodišnju kaznu, i danas bi bio u zatvoru, a četvoro naših sugrađana i dalje bi bilo živo - rekao je Strikland.

Nejasno je zašto je Keli pušten ranije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike