Da li je moguće?! I drugi masovni ubica iz Kanade umro, i to nakon hapšenja (VIDEO/FOTO)

08.09.2022

05:29

0

Da li je moguće?! I drugi masovni ubica iz Kanade umro, i to nakon hapšenja (VIDEO/FOTO)
Tan2022-9-5_15731756_1 - Copyright Tanjug /Michael Bell/The Canadian Press via AP)

Kanadska policija uhapsila je Majlsa Sandersona, drugog osumnjičenog za smrtonosne napade nožem u pokrajini Saskačevan u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, koji je nakon hapšenja umro, prenosi AP.


Majls Sanderson je lociran i priveden u sredu, u blizini Rosterna u pokrajini Saskačevan, nakon četvorodnevne potrage, a preminuo je od posledica samopovređivanja, objavila su zvaničnici.

 

 


On je uhvaćen na auto-putu nakon prijave da je ukradeno vozilo kojim upravlja muškarac naoružan nožem, saopštila je Kraljevska kanadska konjička policija.

Policajci su primorali Sandersonovo vozilo da sleti u jarak, on je priveden, a u vozilu je, kako je rekla zvaničnica polciije Ronda Blekmor, pronađen nož.

 

 

 

Ona je navela da je Sanderson bio u teškom stanju i da je pokušana reanimacija pre nego što je stigla hitna pomoć.

Policija je saopštila je da je on prevezen u bolnicu, gde je konstatovano da je Sanderson umro.


Jedan zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, ranije je rekao agenciji AP da je Sanderson umro od posledica samopovređivanja, ne dajući više detalja.

Njegova smrt je usledila dva dana nakon što je telo njegovog brata, 30-godišnjeg Demijena Sandersona, pronađeno u polju, u blizini mesta gde su njih dvojica ubili 10 osoba i ranili još 18 ljudi.

Policija istražuje da li je Majls Sanderson ubio svog brata.

Zvaničnica policije saopštila je da će, pošto su oba osumnjičena mrtva, vlastima biti teško da otkriju šta su motivi ovog zločina.

Demijen i Majls Sanderson osumnjičeni su da su u nedelju nožem ubili 10 osoba u jednoj starosedelačkoj zajednici i u obližnjem gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan.

Žrtve su pronađene na 13 lokacija u zajednici Džejms Smit Kri Nejšn i obližnjem selu Veldonu.

Njihov zločin pokrenuo je pitanje zašto je Majls Sanderson, bivši zatvorenik sa 59 osuđujućih presuda i dugom istorijom vršenja teškog nasilja, uopšte bio na ulici, nakon što ga je u februaru pustila komisija za uslovni otpust, u trenutku kada je služio kaznu od preko četiri godine po optužbama koje su uključivale napad i pljačku.

Policija je tragala za njim od maja, zbog kršenja uslova puštanja na slobodu, iako detalji o tome još nisu u potpunosti poznati, navodi AP.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike