"Apple" više neće smeti da prodaje telefon bez punjača u ovoj državi!

07.09.2022

19:10

0

Autor: 24sedam

Ministarstvo te države je kaznilo Apple Inc sa 12,5 miliona dolara

"Apple" više neće smeti da prodaje telefon bez punjača u ovoj državi!
Ilustracija - Copyright 24sedam/M. Sh

Ministarstvo pravde u Brazilu kaznilo je Apple Inc sa 12,5 miliona dolara i naložilo kompaniji da otkaže prodaju iPhone-a 12 i novijih modela, pored obustavljanja prodaje bilo kog modela iPhone-a koji ne dolazi sa punjačem, saopšteno je juče u službenom listu zemlje prenosi Investing.com.

Kako su naveli, "Iphone-u nedostaje suštinska komponenta u namernoj diskriminatorskoj praksi prema potrošačima". Vlasti su odbacile argument kompanije da je ova praksa imala za cilj smanjenje emisije ugljenika, rekavši da nema dokaza da prodaja pametnog telefona bez punjača utiče na zaštitu životne sredine.

Iz kompanije su saopštili da će uložiti žalbu na tvrdnje da potrošačima pruža nekompletan proizvod.

Takođe, saopštili su da će nastaviti da sarađuju sa brazilskom agencijom za zaštitu potrošača Senakon kako bi "rešio njihove zabrinutosti".

- Već smo dobili nekoliko sudskih presuda u Brazilu po ovom pitanju i uvereni smo da su naši kupci svesni različitih opcija za punjenje i povezivanje svojih uređaja - dodaju iz Apple-a.

Podsetimo, Apple sa izlaskom Iphone 12, odnosno pre dve godine, prodaje uređaj bez punjača i slušalica kako bi smanjio energetski otpad.

Odluka Brazila došla je samo dan pre nego što će Apple objaviti svoj novi model Iphone-a na večerašnjem događaju, koji će se prenositi uživo od 19 časova, po našem vremenu, na oficijelnom Yotube kanalu kompanije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike