Požar u hemijskoj fabrici u Italiji: Šestoro povređeno, tri osobe hitno hospitalizovane, za jednom se traga! (VIDEO/FOTO)

07.09.2022

13:40

0

Građani su pozvani da iz predustrožnosti zatvore prozore kako bi izbegli eventualna isparenja

Požar u hemijskoj fabrici u Italiji: Šestoro povređeno, tri osobe hitno hospitalizovane, za jednom se traga! (VIDEO/FOTO)
italija požar (3) - Copyright Alessandro Bremec/LaPresse via AP

Najmanje šestoro ljudi je povređeno, od kojih dvoje teže sa opekotinama trećeg stepena na različitim delovima tela, u požaru koji je izbio u naselju San Đulijano Milaneze (Milano), u hemijskoj kompaniji koja se bavi obnavljanjem rastvarača i odlaganjem opasnog otpada. Do požara je došlo oko 10.45 časova.

Dvoje ozbiljno povređenih odmah je prevezeno u bolnicu i njihovo stanje je kritično. Konkretno, 43-godišnjak je prevezen u Monku i hospitalizovan zbog „opekotina drugog i trećeg stepena lica, grudnog koša, donjih i gornjih udova“, prenosi Areu, dok je 56-godišnjak prebačen u bolnicu San Paolo zbog „opekotina lica prvog i drugog stepena".

Treći povređeni je kasnije takođe smešten u bolnicu. Kako je javila regionalna agencija za hitne slučajeve, radi se o 37-godišnjaku, koji je u zelenoj šifri prevezen u bolnicu San Donato, sa ubodnom ranom na ruci.

Alessandro Bremec/LaPresse via AP
 

Za ostala tri povređena, prema rečima prisutnih vatrogasaca 14 ekipa, hospitalizacija nije bila neophodna.

Trenutno su u toku pokušaji da se pronađe osoba čiji je automobil parkiran u blizini.

Oblak dima je sada vidljiv sa više od kilometra udaljenosti. Na licu mesta je 60 vatrogasaca koji i dalje pokušavaju da obuzdaju plamen.

- Građani se pozivaju da iz predustrožnosti zatvore prozore kako bi izbegli eventualna isparenja i da se ne približavaju pogođenom području - piše opština San Đulijano Milaneze na Fejsbuku.

Alessandro Bremec/LaPresse via AP
 

- U ovom trenutku nisu poznati dodatni detalji o dinamici nesreće i povezanim uticajima na životnu sredinu. Kompanija NitrolChimica podleže šifri Integrisane ekološke dozvole 5.1 i bavi se odlaganjem ili preradom opasnog otpada - objašnjava Arpa Lombardija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike