Razbijena vodeća grupa ozloglašene Ndrangete! Među uhapšenima i poznati učesnik rijalitija (VIDEO)

06.09.2022

21:51

0

Autor: I.P.

Operacija, koju je koordiniralo milansko odeljenje za borbu protiv mafije DDA, takođe je dovela do zaplene dve kompanije i ratnih mitraljeza

Razbijena vodeća grupa ozloglašene Ndrangete! Među uhapšenima i poznati učesnik rijalitija (VIDEO)
Karabinjeri/Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/ Corriere Romagna Backup

Italijanska policija uhapsila je u utorak 13 osoba u operaciji za koju su rekli da je „razbila“ vodeći klan Ndrangete sa sedištem u Kalabriji.

 
Policija je saopštila da je rasformirala klan Komasina, koji je predvodio Davide Flači, koji je preuzeo dužnost od vođe Ndrangete,  Pepea Flačija nakon njegove smrti u januaru.

Poreska policija iz Pavije i Milana uz pomoć specijalne policije iz Rima saopštila je da je razbila kriminalnu organizaciju koja se bavila trgovinom kokainom, hašišom i marihuanom i ilegalnom kupovinom robe i imovine.

Operacija, koju je koordiniralo milansko odeljenje za borbu protiv mafije DDA, takođe je dovela do zaplene dve kompanije i ratnih mitraljeza.

Među uhapšenima je i bivši holivudski PR , Franko Terlizi, koji je učestvovao u italijanskoj verziji rijaliti TV emisije "Ja sam slavna... Vodi me odavde". On je optužen za prevaru u vezi sa isplatom osiguranja od saobraćajne nezgode.

 

 

Šef klana Flači je navodno rekao "ako još stojite, to je zahvaljujući meni".

 

 

Jedan od uhapšenih, Antonino Kiriko, navodno je opisao Flačija kao "džina koji snažno udara".

Flači, 43, navodno je pretio podređenima odmazdom "do vaše sedme generacije" ako ne budu poslušali njegova naređenja.

Uhapšeni su, između ostalog, optuženi za mafijašku zaveru, trgovinu i distribuciju droge i iznudu.

„Ndrangeta se proširila iz svog kalabrijskog srca na ostatak Italije, Evrope i širom sveta, i smatra se najbogatijom i najmoćnijom mafijom u Italiji zbog svoje kontrole nad evropskom trgovinom kokainom iz Južne Amerike.

Ndrangeta (od grčke reči koja znači 'herojstvo' ili 'vrlina') je nekada živela u senci blizanaca Koza Nostre na Siciliji i Kamore u Napulju.

Dok su se ta dva sindikata, posebno Sicilijanci, hranili transatlantskom trgovinom heroinom kroz operacije poput zloglasne 'francuske veze', 'Ndrangeta je tek izašla iz svoje tradicionalne zalihe kidnapovanja u Kalabrijskoj visoravni.


Pored toga što je najbogatija, Ndrangeta se takođe smatra najneprobojnijom od italijanske mafije, sa svojom blisko povezanom porodičnom organizacijom koja nadmašuje sicilijansku mafiju u svojoj sposobnosti da porazi policijske napore da članove pretvori u svedoke države.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike