Pakistanski novinar izveštavao o poplavama u vodi do grla: Izazvao oprečne reakcije na društvenim mrežama - heroj ili cirkusant? (VIDEO)

02.09.2022

14:18

0

Mnogi smatraju da je potez reportera neukusan, s obzirom na ozbiljnost situacije i broj žrtava

Pakistanski novinar izveštavao o poplavama u vodi do grla: Izazvao oprečne reakcije na društvenim mrežama - heroj ili cirkusant? (VIDEO)
Pakistan - Copyright Printscreen Twitter/pkeee888787

Poplave u Pakistanu koje su u poslednja 24 sata usmrtile još 27 ljudi, među kojima i osmoro dece, privukle su pažnju celog sveta zbog svog neverovatnog obima.

Broj žrtava danas je skočio na 1.191, prema zvaničnim podacima iz pakistanskih službi, dok se mnogi vode kao nestali.

U želji da dočara ozbiljnost situacije, pakistanski novinar Čand Navab ušao je u brzu bujičnu vodu i iz nje izveštavao za televiziju za koju radi.

U snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se da mu iz mutne vode vire samo glava i ruka sa mikrofonom dok se drugom drži za kamen.

Snimak deluje veoma dramatično, naročito kada Navab pusti kamen za koji se pridržavao i kad voda počne da ga nosi dok on ne prestaje da izveštava.

 

 

Ovaj snimak izazvao je podeljene reakcije kod korisnika društvenih mreža - jedni su ga pohvalili zbog hrabrosti, drugi su ga ismevali što je to uradio, a treći su ga osudili što je na neukusan način odlučio da izveštava o nepogodi koja je odnela više od 1.000 života.

Ovogodišnji monsun je bio najkišovitiji u istoriji merenja koja su u Pakistanu počela 1961. U pokrajinama Sind i Beludžistan bilo je 500 odsto više padavina nego što je prosek za to doba godine. Poplave su progutale cela sela i obradiva zemljišta, srušile zgrade i uništile useve, pogodivši živote 33 miliona ljudi.

Jedna trećina zemlje je pod vodom, napomenula je ministarka za klimatske promene Seri Rehman, i dodala da se voda neće povući uskoro.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike