Rekli mu da sruši kuću jer će tu prolaziti pruga, ali se on dosetio kako da sačuva svoj "dom iz snova" (VIDEO)

28.08.2022

21:45

0

Autor: N. Pavlović

Nije hteo tako lako da odustane

Rekli mu da sruši kuću jer će tu prolaziti pruga, ali se on dosetio kako da sačuva svoj "dom iz snova" (VIDEO)
indija - Copyright Youtube/BBC News Hindi

Indijski farmer, kome je naloženo da sruši kuću kako bi se na tom mestu izgradila pruga, našao je način da sačuva svoj "dom iz snova".

Vlasti su Sukvinderu Singu Sukviju iz Pundžaba nudili novac ne bi li demontirao kuću na sprat, ali je on odlučio da ceo objekat pomeri oko 150 metara.

- Dve godine sam radio na izgradnji kuće na koju sam potrošio ogromne sume novca i nisam želeo da konstruišem novi objekat. Prvobitno, kuća je pomerena oko 80 metara. Bio je to težak poduhvat, ali su radnici uspeli da obave ovaj izvanredni posao - rekao je.

Kako se navodi, plan je da se napravi pruga na relaciji Delhi-Katra što će predstavljati najveću železničku liniju u Indiji, dugačku više od 650 kilometara, a prolaziće kroz države Harijana, Pundžab i Kašmir, između ostalih. Kraj radova se očekuje u oktobru naredne godine. Dužina putovanja od Nju Delhija do Katre trebalo bi da bude smanjena sa 14 na šest sati.

Međutim, na putu tih ogromnih planova našla se Sukvijeva kuća od koje od nije hteo tako lako da odustane.

Uposlio je radnike koji su već imali iskustva u pomeranju kuća, a zahvaljujući hidrauličnim dizalicama i drugoj opremi, zadatak je obavljen. Dnevno su uspeli da je pomeraju oko 3 metra, a naposletku je završila 150 metara dalje.

Tehnologija pomeranja kuća postala je popularna u brojnim indijskim selima. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike