Veruju li Nemci Olafu Šolcu? Odgovor nismo očekivali

21.08.2022

21:46

0

Svega 25 odsto Nemaca veruje da socijaldemokrata Šolc, koji je bio zamenik kancalara u koalicionoj vladi Angele Merkel, dobro radi svoj posao

Veruju li Nemci Olafu Šolcu? Odgovor nismo očekivali
šolc - Copyright Ludovic Marin, Pool via AP

Oko dve trećine Nemaca su nezadovoljne radom nemačkog kancelara Olafa Šolca i njegove široke koalicije koja se suočava sa serijom kriza od preuzimanja dužnosti u decembru prošle godine, pokazali su danas objavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja.

Svega 25 odsto Nemaca veruje da socijaldemokrata Šolc, koji je bio zamenik kancalara u koalicionoj vladi Angele Merkel, dobro radi svoj posao, što je pad sa 46 odsto koliko je podržavalo kancelara u martu, pokazala je anketa Inse sprovedena za nedeljnik ““Bild am zontag““, prenosi Rojters.

Nasuprot tome, 62 odsto Nemaca smatra da Šolc loše radi svoj posao, što je rekordan broj u poređenju sa 39 odsto nezadovoljnih radom kancelara u martu.

AP Photo/Michael Sohn
 

Otkako je preuzeo vlast, Šolc je morao da se nosi sa ratom u Ukrajini, energetskom krizom, rastućom inflacijom i od skoro sušom, kriznim situacijama zbog kojih je najveća evropska ekonomija dospela na ivicu recesije, a kritičari optužuju kancelara da nije pokazao dovoljno liderstvo.

Podrška njegovoj Socijaldemokratskoj partiji (SPD) iznosila je samo 19 odsto, pokazalo je istraživanje Inse, znatno manje od opozicionih konzervativaca i mladih koalicionih partnera Zelenih, a ispod 25,7 odsto podrške koju je SPD osvojio na saveznim izborima prošle godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike