Nebenzja: Zapad može da produži agoniju kijevskog režima, ali ne i da spreči njegov fijasko - Ukrajina se pretvorila u anti-Rusiju

24.08.2022

17:55

0

Ukrajina se konačno pretvorila u „nemilosrdnu anti-Rusiju i samouvereno ide ka svom potpunom idejnom i ideološkom bankrotu

Nebenzja: Zapad može da produži agoniju kijevskog režima, ali ne i da spreči njegov fijasko - Ukrajina se pretvorila u anti-Rusiju
Nebenzja - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Ciljevi specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini se dosledno i uspešno izvršavaju, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti svetske organizacije.

Prema njegovim rečima, „rat, koji je osam godina odnosio živote civila, mogao je da se završi da je Kijev ispunio Minske sporazume“.

- Međutim, ni ukrajinskim vlastima ni njihovim stranim pokroviteljima to nije bilo potrebno. Oni su to ponovo otvoreno rekli početkom ove godine, preteći da će odustati od nenuklearnog statusa, ​​naglasio je Nebenzja.

- Pod ovim uslovima za obnavljanje mira u Donbasu, kao i sprečavanja očigledne pretnje koje Rusiji stižu iz Ukrajine, nismo imali drugog izbora nego da pokrenemo specijalnu operaciju za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, čiji se ciljevi i uspešno i dosledno izvršavaju. Još jednom ponavljam: da su se realizovali Minski sporazumi, nikakva specijalna operacija ne bi bila potrebna, ali je kijevski režim odlučio drugačije, ocenio je diplomata.

On je dodao da Zapad može da produži agoniju kijevskog režima, ali ne i da spreči njegov fijasko.

Kako je rekao, Ukrajina se konačno pretvorila u „nemilosrdnu anti-Rusiju i samouvereno ide ka svom potpunom idejnom i ideološkom bankrotu“.

- Naše zapadne kolege mogu da produže njegovu (kijevskog režima) agoniju, ali ne i da spreče njegov fijasko. Zato bih poželeo bratskom ukrajinskom narodu da konačno stekne slobodu i dobije mogućnost da izgradi društvo koje će poštovati elementarna ljudska prava i nacionalni identitet i živelo u miru sa svojim susedima, naglasio je Nebenzja.

Taj čas je blizu, ma koliko se kijevski režim i njegovi zapadni pokrovitelji trudili, dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike